fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Σκι Αντοχής: Σάρωσε στο Νταβός η Νορβηγία

Παγκόσμιο Κύπελλο Σκι Αντοχής: Σάρωσε στο Νταβός η Νορβηγία

Η Νορβηγία κυριάρχησε στο ατομικό αγώνισμα 20 χιλιομέτρων ελεύθερης τεχνικής στο Νταβός της Ελβετίας για το παγκόσμιο κύπελλο σκι αντοχής παίρνοντας τις πρώτες 6 θέσεις με νικητή τον Σίμεν Χέγκσταντ Κρούγκερ.

 Ο 29χρονος κάτοχος 2 χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων ήταν στο δικό του επίπεδο στο μεγάλο υψόμετρο της περιοχής και στα 12,2 χιλιόμετρα της διαδρομής είχε πάρει διαφορά που ξεπερνούσε τα 20 δευτερόλεπτα από τον ανταγωνισμό, μία διαφορά που κράτησε μέχρι το τέλος.

 Πλησιέστερος αντίπαλός του ο Χανς Κρίστερ Χόλουντ με διαφορά 22,3 δευτερολέπτων ο οποίος με την σειρά του άφησε πίσω του με διαφορά 2,2 δευτερολέπτων τον Σιούρ Ρέτε. Ο Κρούγκερ, που έφτασε τις 11 νίκες καριέρας, βρέθηκε για πρώτη φορά στην σεζόν στο βάθρο ενός ατομικού αγώνα ενώ έχει πανηγυρίσει άλλες 2 φορές την επιτυχία στο συγκεκριμένο μέρος, το 2019 και το 2021.

 «Είναι υπέροχο, λατρεύω αυτή τη διαδρομή, είναι η αγαπημένη μου πίστα και με την έναρξη της σεζόν να μην είναι ιδανική για εμένα ήταν πολύ καλή η αίσθηση της νίκης σήμερα», είπε ο νικητής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά