fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Σκι Αντοχής: Για 4η φορά νικητής στο Νταβός ο Πελεγκρίνο

Παγκόσμιο Κύπελλο Σκι Αντοχής: Για 4η φορά νικητής στο Νταβός ο Πελεγκρίνο

Ο Ιταλός Φεντερίκο Πελεγκρίνο αναδείχθηκε νικητής στον αγώνα σπριντ ελεύθερης τεχνικής στο Νταβός της Ελβετίας για το παγκόσμιο κύπελλο σκι αντοχής επικρατώντας του φαβορί, του Νορβηγού Γιοχάνες Χέσφλοτ Κλέμπο.

 Ο 26χρονος Κλέμπο απουσίασε εξαιτίας ασθένειας από τη δράση της περασμένης εβδομάδας και ο κάτοχος 7 Ολυμπιακών μεταλλίων έδειξε να επιστρέφει στις επιτυχίες όταν από την 5η θέση πέρασε στην πρώτη στο δεύτερο γύρο. Ο Πελεγκρίνο ωστόσο αντιστάθηκε με τον 32χρονο να κάνει την προσπέραση στα τελευταία μέτρα και να παίρνει την πρώτη νίκη του στην σεζόν, 15 εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Κλέμπο, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γάλλος Λουκά Σαβανά.

 Το μεγάλο υψόμετρο του Νταβός δείχνει να ταιριάζει άψογα στον Ιταλό που ζει στην κοιλάδα της Αόστα, επίσης σε μεγάλο υψόμετρο με τον βετεράνο σκιέρ να παίρνει την 4η νίκη και το 7ο βάθρο του στο συγκεκριμένο μέρος. «Ήταν απίστευτα όπως πάντα», είπε ο νικητής. «Εδώ στο Νταβός έχω τρέξει πάρα πολλές φορές και είναι πάντα καλά. Ευχαριστώ το κοινό, τους διοργανωτές και τους εθελοντές. Εδώ αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου οπότε σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά