fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νικήτρια με σπασμένο χέρι η Γκότζια

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νικήτρια με σπασμένο χέρι η Γκότζια

Τις 20 νίκες καριέρας στο παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι έφτασε η Σοφία Γκότζια με την Ιταλίδα να επικρατεί στην ελεύθερη κατάβαση του Σεν Μορίτζ, στην Ελβετία, αγωνιζόμενη με 2 σπασμένα οστά στο μετακάρπιο.

 Δεύτερη μετά το χθεσινό αγώνα ελεύθερης κατάβασης στο ίδιο μέρος και γνωρίζοντας ότι έχει τραυματιστεί στο χέρι, ένας τραυματισμός που την ανάγκασε να ταξιδέψει στο Μιλάνο όπου διαπιστώθηκε ότι έσπασε 2 οστά στο χέρι και έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η Ιταλίδα όχι μόνο πρόλαβε να βρεθεί στην αφετηρία για τον σημερινό αγώνα αλλά πήρε και τη νίκη.

 Η 30χρονη αποδείχθηκε ταχύτερη όλων επικρατώντας στον αγώνα με διαφορά 43 εκατοστών του δευτερολέπτου από την πλησιέστερη αντίπαλό της, την Σλοβένα Ίλκα Στούχετς η οποία στην ίδια πίστα είχε αναδειχθεί για πρώτη  φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2017. Η Γερμανίδα Κίρα Βάιντλε ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα του βάθρου.

 Με τη νίκη αυτή η Γκότζια διατήρησε την πρώτη θέση στη βαθμολογία του αγωνίσματος φτάνοντας τους 380 βαθμούς ενώ η Κορίν Σούτερ από την Ελβετία, που συνεχίζει να αναζητά την πρώτη νίκη στη χώρα της, ακολουθεί με 218. Η Αμερικανίδα Μικαέλα Σίφριν, 4η σήμερα παραμένει πρωτοπόρος στη γενική βαθμολογία με 475 βαθμούς ενώ η Γκότζια την πλησίασε σε απόσταση 50 βαθμών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά