fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νέα νίκη στη Βαλ Γκαρντένα για τον Κίλντε (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νέα νίκη στη Βαλ Γκαρντένα για τον Κίλντε (vid)

Ο Νορβηγός Αλεξάντερ Όμοντ Κίλντε έφτασε τις 6 νίκες καριέρας στη Βαλ Γκαρντένα της Ιταλίας επικρατώντας στον αγώνα ελεύθερης κατάβασης για το παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι.

 Ο 30χρονος σκιέρ, παγκόσμιος πρωταθλητής σε ελεύθερη και υπεργιγαντιαία κατάβαση έφτασε τις τέσσερις νίκες στην σεζόν παίρνοντας την 3η διαδοχική στην ελεύθερη κατάβαση που ήταν και η 3η του στο αγώνισμα στην συγκεκριμένη πίστα.

 Σε ηλικία 41 ετών ο Γάλλος Γιοχάν Κλαρί, κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου πήρε τη 2η θέση σημειώνοντας το πρώτο του βάθρο στην σεζόν. Ο Ιταλός Ματία Κάσε σημείωσε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του με τον τρίτο χρόνο που τον έφερε για πρώτη φορά στο βάθρο, το πρώτο για έναν Ιταλό στην σεζόν σε αγώνισμα ταχύτητας.

 Μία έκπληξη ήταν η 4η θέση για τον Γάλλο Αντριάν Τεό ο οποίος άρχισε 32ος την προσπάθειά του, με την πίστα να γίνεται ταχύτερη στην εξέλιξη του αγώνα ενώ την πρώτη πεντάδα ολοκλήρωσε ο Τζέιμς Κρόφορντ από τον Καναδά. Στην 6η θέση ο Ελβετός Μάρκο Όντερματ, ο οποίος συνεχίζει να αναζητά την πρώτη νίκη καριέρας στο αγώνισμα.

 Στη βαθμολογία του αγωνίσματος ο Κίλντε είναι πρώτος με 345 βαθμούς, ενώ ο Όντερματ ακολουθεί στους 260 και τρίτος είναι ο Αυστριακός Ματίας Μάγιερ με 184. Στη γενική βαθμολογία της σεζόν ο Όντερματ διατηρεί την πρωτιά με 640 ενώ ο Κίλντε με αυτή τη νίκη είναι δεύτερος με 525.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά