fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νικήτρια στο Σεν Μορίτζ η Κουρτόνι (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νικήτρια στο Σεν Μορίτζ η Κουρτόνι (vid)

Η Έλενα Κουρτόνι από την Ιταλία αναδείχθηκε νικήτρια στον πρώτο αγώνα ελεύθερης κατάβασης στην σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου αλπικού σκι, στο Σεντ Μορίτζ της Ελβετίας κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αυτή ήταν η 3η νίκη καριέρας για την Ιταλίδα μετά από εκείνη στην ελεύθερη κατάβαση του Μπάνσκο και στην υπεργιγαντιαία κατάβαση στην Κορντίνα Ντ’Αμπέτσο αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την ικανότητά της να διακρίνεται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

 Ο καιρός ήταν το κύριο θέμα συζήτησης προτού αρχίσει η δράση με την εκκίνηση αντί για το αρχικό σημείο των 2.745 μέτρων να κατεβαίνει στα 2.590 μέτρα, εκεί που έχει οριστεί να αρχίσει ο αγώνας της υπεργιγαντιαίας κατάβασης. Η ανησυχία ήταν έντονη για τη ματαίωση του αγώνα ωστόσο η έλλειψη ανέμου ήταν αυτή που επέτρεψε τη διεξαγωγή του.

 Η Κουρτόνι μπήκε 2η κατά σειρά στην πίστα και πέτυχε το χρόνο που αποδείχθηκε και ο κορυφαίος. Φαβορί πριν τον αγώνα η συμπατριώτισσά της, η Σοφία Γκότζια, που τελικά κατέλαβε τη 2η θέση αν και το άτσαλο πέρασμά της σε μία από τις πόρτες της προκάλεσε τραυματισμό στο χέρι με την Ιταλίδα να λέει λίγο μετά τη γραμμή του τερματισμού ότι…το έσπασε, πιθανότατα στον αντίχειρα ή σε κάποιο παραπλήσιο οστό και πλέον υπάρχει ανησυχία για το αν και πως θα αγωνιστεί αύριο. Το βάθρο ολοκλήρωσε η ντόπια Κορίν Σούτερ που συνεχίζει να αναζητά την πρώτη νίκη της καριέρας της στο χιόνι της χώρας της.

https://www.youtube.com/watch?v=jIe6KDqrre0&ab_channel=SkiFans
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά