fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Ανίκητη στα 500 μέτρα η Κιμ (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Ανίκητη στα 500 μέτρα η Κιμ (vid)

Η Μιν Σουν Κιμ από τη Νότια Κορέα αποδεικνύεται ασταμάτητη αυτή την σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου πατινάζ ταχύτητας στην απόσταση των 500 μέτρων. Μετά τη νίκη στους προηγούμενους σταθμούς της σεζόν στο Στάβανγκερ της Νορβηγίας και το Χέρενφεν της Ολλανδίας, η 23χρονη πήρε τρίτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά στο Κάλγκαρι του Καναδά.

Πηγαίνοντας στο Κάλγκαρι η Κιμ είχε ατομικό ρεκόρ 37,20 δευτερολέπτων στα 500 μέτρα, μία επίδοση που είχε σημειώσει πέρυσι όταν και κατέλαβε την 7η θέση. Πριν από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, το καλύτερο της αποτέλεσμα στην απόσταση σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου ήταν μία 3η θέση, ωστόσο από τότε έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου.

Μετά τη νίκη σε Στάβανγκερ και Χέρενφεν, η Κιμ πήρε τον τίτλο και στο Four Continents την περασμένη εβδομάδα στο Κεμπέκ και στο Κάλγκαρι ήταν ξανά στη δική της διάσταση σταματώντας το χρονόμετρο στα 36,97 δευτερόλεπτα, ατομικό ρεκόρ, η μοναδική με επίδοση κάτω από τα 37 δευτερόλεπτα. Η Αυστριακή Βανέσα Χέρτσογκ πήρε τη 2η θέση με 37,26 ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε η Ολλανδή Γιούτα Λίρνταμ με 37,35 το ίδιο ακριβώς βάθρο με τον αγώνα στο Χέρενφεν στις 20 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά