fbpx

Παγκόσμιο: Ολοκληρώθηκε η προκριματική φάση

Παγκόσμιο: Ολοκληρώθηκε η προκριματική φάση

Αυστρία, Ολλανδία, Ισπανία και Τουρκία πήραν τις τελευταίες τέσσερις θέσεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μεικτού διπλού της επόμενης χρονιάς. Οι τέσσερις παραπάνω ομάδες πήραν την πρόκριση από τις συνολικά 26 που πήραν μέρος στα προκριματικά στο Ντάμφρις της Σκωτίας.

 Ισπανία και Τουρκία πήραν μέρος στο περυσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Γενεύη ωστόσο ήταν στην τελευταία τετράδα της κατάταξης μαζί με την Φινλανδία και τη Νέα Ζηλανδία, κάτι που σήμαινε ότι έπρεπε να περάσουν από προκριματικά, παίρνοντας τελικά τις πρώτες 2 θέσεις από τον 4ο όμιλο.

 Η Αυστρία ήταν 2η πίσω από τη Φινλανδία στον 3ο όμιλο με την Ολλανδία να έρχεται 2η πίσω από τη Νέα Ζηλανδία στον 2ο. Κίνα και Γαλλία ήταν οι κορυφαίες στον πρώτο όμιλο ολοκληρώνοντας την οκτάδα των πλέι-οφ. Η νίκη της Αυστρίας επί της Κίνας με 13-10 και επί της Τουρκίας με 9-3 την πρώτη ημέρα έδωσαν την πρόκριση στην Αυστρία με την Ισπανία να ακολουθεί νικώντας 9-2 και 9-7 τη Γαλλία και την Ολλανδία αντίστοιχα.

 Τα παραπάνω αποτελέσματα άφησαν τέσσερις ομάδες να παλεύουν για 2 θέσεις. Η Ολλανδία επιβλήθηκε 8-7 της Νέας Ζηλανδίας και πήρε το εισιτήριο με την Τουρκία να προκρίνεται με 6-5 απέναντι στη Φινλανδία. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα μεικτού διπλού θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 29 Απριλίου 2023 στην Γκανγκνέουνγκ της Νότιας Κορέας με την παρουσία της κατόχου του τίτλου Σκωτίας, και της Ιταλίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας που πήραν το χρυσό, αργυρό και χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά