fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Νικητής στην 100η παρουσία του ο Ρίιμπερ (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Νικητής στην 100η παρουσία του ο Ρίιμπερ (vid)

Ο Γιαρλ Μάγκνους Ρίιμπερ έφτασε τις 52 νίκες σε 100 παρουσίες στην καριέρα του στο παγκόσμιο κύπελλο βορινού σύνθετου κερδίζοντας τον αγώνα μπροστά στο κοινό της χώρας του, στο Λιλεχάμερ.

 Πρωτοπόρος στη γενική του παγκοσμίου κυπέλλου, ο Ρίιμπερ είχε το πλεονέκτημα μετά το σκέλος του άλματος καθώς ο Νορβηγός με τον υδράργυρο να δείχνει υπό το μηδέν έφτασε τα 140 μέτρα και πήρε 150,3 βαθμούς με αποτέλεσμα να αρχίζει πρώτος το σκέλος σκι αντοχής των 10 χιλιομέτρων.

 Δεύτερος μετά το άλμα ήταν ο Αυστριακός Μάριο Ζάιντλ, ο οποίος με άλμα στα 139 μέτρα και 146,2 βαθμούς άρχισε το σκι αντοχής 16 δευτερόλεπτα μετά το Νορβηγό ενώ ο χθεσινός νικητής, ο Νορβηγός Γιανς Λούρας Όφτεμπρο, ήταν τρίτος με άλμα στα 138,5 μέτρα και 143,3 βαθμούς εκκινώντας με καθυστέρηση 28 δευτερολέπτων.

 Στο σκέλος του σκι αντοχής 10 χιλιομέτρων, ο Ρίιμπερ διατήρησε τον έλεγχο και στα 2.5 χιλιόμετρα ήταν ήδη 28 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Όφτεμπρο και τον Ζάιντλ. Ο Ρίιμπερ έφτασε στη νίκη με αποτέλεσμα να διατηρεί την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου της γενικής επικρατώντας με διαφορά 47,5 δευτερολέπτων του Όφτεμπρο ενώ την 3η θέση πήρε ο Βίντσεντς Γκάιγκερ σε απόσταση που ξεπέρασε το ένα λεπτό από το νικητή.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά