fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νταμπλ στο Μπίβερ Κρικ από τον Κίλντε (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Νταμπλ στο Μπίβερ Κρικ από τον Κίλντε (vid)

Το φαβορί στα αγωνίσματα ταχύτητας αυτή την σεζόν στο παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι θα είναι και φέτος ο Αλεξάντερ Όμοντ Κίλντε καθώς ο Νορβηγός κάτοχος του τίτλου μετά την ελεύθερη κατάβαση αναδείχθηκε νικητής και στην υπεργιγαντιαία κατάβαση στο Μπίβερ Κρικ του Κολοράντο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Πρωτοπόρος στη γενική βαθμολογία και κάτοχος της μεγάλης κρυστάλλινης σφαίρας, ο Ελβετός Μάρκο Όντερματ, νικητής στο αγώνισμα την περασμένη εβδομάδα στο Λέικ Λουίζ του Καναδά, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον Κίλντε ο οποίος πήρε τη νίκη με διαφορά 2 δεκάτων του δευτερολέπτου σε μία τεχνική πίστα χωρίς περιθώριο λάθους.

 «Ήταν μεγάλη μέρα η χθεσινή, έπρεπε να παλέψω για την κορυφή του βάθρου», είπε ο Κίλντε. «Ήταν δύσκολος αγώνας αλλά η νίκη ήταν εφικτή. Ήταν δύσκολα, αρκετά σκοτεινά και υπήρχαν πολλά σημεία που μπορούσε να γίνει το λάθος. Έπρεπε να αγωνιστώ έξυπνα και προσπάθησα να κινηθώ καθαρά».

 Ο Γάλλος Αλεξί Παντουρό ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα σημειώνοντας το πρώτο του βάθρο στην σεζόν. «Είναι μία τεχνική πλαγιά, δεν ξέρω αν με ευνόησε αλλά είναι ένα μέρος που έχω πάρει καλά αποτελέσματα και είναι από τα πιο όμορφα διήμερα στα αγωνίσματα ταχύτητας».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά