fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο Άλματος με σκι: Νικήτρια στο Λιλεχάμερ η Αλτάους (vid)

Παγκόσμιο κύπελλο Άλματος με σκι: Νικήτρια στο Λιλεχάμερ η Αλτάους (vid)

Η Καταρίνα Αλτάους αναδείχθηκε νικήτρια στο Λιλεχάμερ της Νορβηγίας για το παγκόσμιο κύπελλο άλματος με σκι με την αθλήτρια από το Όμπερσντορφ της Γερμανίας να τερματίζει μπροστά από τις 2 Αυστριακές, Έβα Πίνκελνιγκ και Σάρα Μαρίτα Κράμερ.

 Η Αλτάους έφτασε στη νίκη με 2 εξαιρετικά άλματα στα 99 και 96,5 μέτρα που της έδωσαν συνολικά 260,1 βαθμούς. Οι Αυστριακές πήραν τις επόμενες 2 θέσεις με την Πίνκελινγκ να πηδά στα 95 και 97 μέτρα και να παίρνει 250,2 βαθμούς ενώ η Κράμερ ακολούθησε με 93 και 97 μέτρα και 242,3 βαθμούς κερδίζοντας τρεις θέσεις στον τελικό.

 «Αισθάνομαι σπουδαία και είμαι πολύ χαρούμενη», είπε η νικήτρια. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου και αγαπώ το Λιλεχάμερ». Αυτή ήταν η 9η νίκη στην καριέρα της σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου.

 Πρωτοπόρος στη γενική βαθμολογία της σεζόν παραμένει η Έβα Πίνκελνιγκ: «Σήμερα είχα καλά άλματα, εφάρμοσα τις ιδέες μου και κατάφερα να βρεθώ σε ένα καλό επίπεδο», είπε η 34χρονη από το Φόραλμπεργξκ. Η Αυστριακή παραμένει στην πρώτη θέση με 240 βαθμούς ενώ η Αλτάους ακολουθεί με 190 και η Κράμερ είναι 3η με 180 βαθμούς.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά