fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Έγραψε ιστορία στη Ρούκα ο Ρίιμπερ (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού Σύνθετου: Έγραψε ιστορία στη Ρούκα ο Ρίιμπερ (vid)

Ο Γιαρλ Μάγκνους Ρίιμπερ πήρε τη νίκη στον αγώνα μαζικής εκκίνησης στη Ρούκα της Φινλανδίας φτάνοντας τους 51 τίτλους καριέρας στο παγκόσμιο κύπελλο βορινού σύνθετου.

 Ο Νορβηγός πήρε το προβάδισμα μετά το σκέλος του άλματος και επικράτησε στο σκέλος της μαζικής εκκίνησης τερματίζοντας μπροστά από τον συμπατριώτη του, τον Γιανς Λούρας Όφτεμπρο. Το εντυπωσιακό του άλμα τον είδε να διατηρεί την πρώτη θέση ενώ ο Ματέο Μπάουντ και ο Ριότα Γιαμαμότο ήταν εκείνοι που ολοκλήρωσαν το βάθρο.

Ο Γερμανός Γιούλιαν Σμιντ και ο συμπατριώτης του, Βίντσεντς Γκάιγκερ, εναλλάσσονταν στην κορυφή στους πρώτους γύρους των 10 χιλιομέτρων προτού ο Έερο Χίρβονεν μπροστά στο κοινό της χώρας του περάσει μπροστά με 2,5 χιλιόμετρα να απομένουν.

 Ο Ρίιμπερ έδειξε την ανωτερότητά του στον τελευταίο γύρο περνώντας μπροστά στην ανηφόρα και τερμάτισε πρώτος με διαφορά 8 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Όφτεμπρο με τον Γιοχάνες Ρίτζεκ να ακολουθεί.

 Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταθμού της σεζόν ο Γιούλιαν Σμιντ είναι ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία του παγκοσμίου κυπέλλου με τον Ρίιμπερ να ακολουθεί σε απόσταση 7 βαθμών και να περιμένει τον επόμενο γύρο, αυτή την σεζόν, στην πατρίδα του και την περιοχή του Λιλεχάμερ.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά