fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Άλματος με Σκι: Νικητής στη Ρούκα ο Λάνισεκ (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Άλματος με Σκι: Νικητής στη Ρούκα ο Λάνισεκ (vid)

Ο Άνζε Λάνισεκ από την Σλοβενία αναδείχθηκε νικητής στη Ρούκα της Φινλανδίας στον αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου άλματος με σκι. Το πρώτο άλμα στα 149 μέτρα αποδείχθηκε καθοριστικό για τον Λάνισεκ ο οποίος παίρνει νίκη για δεύτερη χρονιά στην σειρά στον φινλανδικό λόγο.

 Το πρώτο άλμα του Σλοβένου ήταν πέντε μέτρα μεγαλύτερο από όλων των άλλων στην ημέρα αποφέροντας 158,4 βαθμούς. Ο Αυστριακός Στέφαν Κραφτ είχε το καλύτερο άλμα στο δεύτερο γύρο, στα 144 μέτρα, ενώ ο Λάνισεκ έφτασε στα 141,5. Ο Κραφτ έπρεπε να αρκεστεί στο αργυρό μετάλλιο καθώς συγκέντρωσε 311,5 βαθμούς, μόλις 1,3 πίσω από τον Λάνισεκ. «Είναι ευκολότερο να αγωνίζεσαι σε ένα μέρος που τα έχεις πάει καλά στην προπόνηση και ακόμα περισσότερο σε ένα μέρος που έχει ήδη πανηγυρίσει νίκη», είπε ο Λάνισεκ.

 Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Πολωνό Πιοτρ Ζίλα που με άλματα στα 143 και 142 μέτρα συγκέντρωσε 300,7 βαθμούς. Ο επίσης Πολωνός Ντάβιντ Κουμπάτσκι δεν μπόρεσε να πάρει 3η διαδοχική νίκη καταλαμβάνοντας την 4η θέση με 296,5 βαθμούς. Ο ίδιος ωστόσο παραμένει πρωτοπόρος στη βαθμολογία με 250 βαθμούς ενώ ο Λάνισεκ ακολουθεί με 186.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά