fbpx

Ευρωπαϊκό: Δανία – Ελβετία ο μεγάλος τελικός (vid)

Ευρωπαϊκό: Δανία – Ελβετία ο μεγάλος τελικός (vid)

Η Δανία διεκδικεί τον πρώτο της τίτλο εδώ και 28 χρόνια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κέρλινγκ γυναικών καθώς επικράτησε στα ημιτελικά της Σκωτίας στο τουρνουά που διεξάγεται στο Έστερσουντ της Σουηδίας.

 Η Μάντλιν Ντουπόντ θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, 20 χρόνια πριν, στο Γκρίντεβαλντ. Η ομάδα της που περιλαμβάνει την αδερφή της, Ντενίζ, τη Ματίλντε Χάλσε και τη Μάι Λάρσεν, βρίσκονται στην καλύτερη κατάστασή τους εδώ και μία δεκαετία παίρνοντας την πρώτη θέση στη φάση του ομίλου με 8 νίκες σε 9 ματς.

 Στα ημιτελικά η Δανία νίκησε την Σκωτία της Ρεμπέκα Μόρισον, που κάνει ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με την Σκωτία να είχε νικήσει τη Δανία στη φάση του ομίλου. Οι Δανές επιβλήθηκαν από νωρίς στο ματς καθώς προηγήθηκαν 9-1 στο τέλος της πέμπτης περιόδου με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται στην 8η όταν ο δείκτης του σκορ έφτασε στο 11-3.

Αντίπαλος της Δανίας θα είναι η Ελβετία της Σιλβάνα Τιτινζόνι που στον πρώτο χρονικά ημιτελικό επιβλήθηκε 9-5 της Ιταλίας της Στεφανία Κονσταντίνι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά