fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού σύνθετου: Πρώτος σταθμός η Ρούκα

Παγκόσμιο Κύπελλο Βορινού σύνθετου: Πρώτος σταθμός η Ρούκα

Η σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου στο βορινό σύνθετο αρχίζει όπως απαιτεί η παράδοση, εδώ και 21 χρόνια, στη Ρούκα της Φινλανδίας. Η περιοχή είναι γνωστή για τον συναρπαστικό αλλά και δύσκολο αγωνιστικό χώρο με το σκέλος του άλματος με σκι συχνά να διεξάγεται κάτω από ισχυρούς ανέμους ενώ η θερμοκρασία μπορεί να πέσει και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

 Οι προκλητικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή συχνά έχουν αναδείξει νικητές που έκαναν την έκπληξη. Ο Αυστριακός Μάριο Ζάιντλ πήρε την παρθενική του νίκη εκεί το 2018, όπως συνέβη με τον Νορβηγό Γιανς Λούρας Όφτεμπρο το 2020 και πέρυσι με τον Γερμανό Τέρενς Βέμπερ.

 Αυτή την σεζόν, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και πάλι στον Γιαρλ Μάγκνους Ρίμπερ, ο οποίος την περασμένη σεζόν στην Ρούκα πήρε τον 3ο διαδοχικό του τίτλου. Ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Νορβηγού αναμένεται να είναι ο συμπατριώτης του, ο Όφτεμπρο ο οποίος πήρε 2 δεύτερες θέσεις την περασμένη σεζόν στη Φινλανδία.

 Η Αυστριακή ομάδα θα έχει τον παγκόσμιο πρωταθλητή και κάτοχο του τίτλου στο παγκόσμιο κύπελλο, τον Γιοχάνες Λάμπαρτερ, ενώ η Γερμανία διαθέτει τον κάτοχο του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου Βίντσεντς Γκάιγκερ. Για τους οικοδεσπότες, Ίλκα Χερόλα και Έερο Χίρβονεν ελπίζουν να πάρουν βαθμούς για το παγκόσμιο κύπελλο εντός έδρας.

 Για πρώτη φορά το πρόγραμμα αποτελείται από 2 ατομικά αγωνίσματα ενώ θα ακολουθήσει η μαζική εκκίνηση, χωρίς να υπάρχει προκριματικός γύρος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά