fbpx

Ευρωπαϊκό: Στον τελικό η γυναικεία ομάδα της Ελβετίας

Ευρωπαϊκό: Στον τελικό η γυναικεία ομάδα της Ελβετίας

Η Ελβετία πήρε την πρόκριση για τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κέρλινγκ γυναικών μετά τη νίκη με 9-5 απέναντι στην Ιταλία. Οι Ελβετίδες ανάγκασαν τις Ιταλίδες να μείνουν από πέτρες στην 10η περίοδο φτάνοντας στη νίκη μετά τους τρεις πόντους που πήραν στην 9η περίοδο.

 Η Ιταλία μπήκε καλύτερα στο ματς ούσα μπροστά με 3-2 μέχρι τα μισά του αγώνα ωστόσο η Ελβετία αντεπιτέθηκε και πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά με 2 πόντους και την Ιταλία να απαντά για να ισοφαρίσει με την σειρά της. Το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ για την ομάδα της Στεφανία Κονσταντίνι καθώς η Αλίνα Πάετζ έκανε το διπλό take-out παίρνοντας τους τρεις πόντους.

 «Το να νικάς σε έναν ημιτελικό πάντα σε κάνει να αισθάνεσαι σπουδαία», είπε η αρχηγός της ελβετικής ομάδας, Σιλβάνα Τιτινζόνι. «Ήμασταν κάπως νευρικές στην αρχή οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που είδα ότι ήμασταν ικανές να επιστρέψουμε μετά την πρώτη περίοδο. Γνωρίζω πως είναι να είσαι πρωταθλήτρια κόσμου αλλά όχι πρωταθλήτρια Ευρώπης, οπότε θα ήταν ωραίο να έχω και τους δύο τίτλους».

 Αντίπαλος της Ελβετίας στον τελικό που διεξάγεται στο Έστερσουν της Σουηδίας θα είναι η νικήτρια από το ματς της Σκωτίας με τη Δανία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά