fbpx

Χειμερινοί Ολυμπιακοί 2026: Εκτοξεύτηκε στα 80.000.000 ευρώ το κόστος της πίστας ελκήθρου σε Μιλάνο-Κορτίνα!

Χειμερινοί Ολυμπιακοί 2026: Εκτοξεύτηκε στα 80.000.000 ευρώ το κόστος της πίστας ελκήθρου σε Μιλάνο-Κορτίνα!

Σχεδόν διπλασιασμός του αρχικού προβλεπόμενου κόστους πραγματοποιήθηκε για την ανακαίνιση της πίστας των αθλημάτων ελκήθρου των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026. Συγκεκριμένα, η πίστα της Κορτίνα Ντ’Αμπέτσο που υπολογιζόταν πως θα απαιτήσει 41.700.000 ευρώ για το απαραίτητο “λίφτινγκ” ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης, εν τέλει θα χρειαστεί ένα ποσό γύρω στα 80.000.000 ευρώ.

Αυτή τη γιγαντιαία μεταβολή στον προϋπολογισμό του έργου -άρα και των Αγώνων- ναι μεν θα προσπαθήσουν οι διοργανωτές να τη διαχειριστούν αναζητώντας τους αναγκαίους πόρους, ωστόσο δεν αφήνουν εκτός κουβέντας το σενάριο να… δανειστούν τελικά την πίστα από το Ίνσμπρουκ της γειτονικής Αυστρίας!

Αυτή η λύση, αν και παράδοξη, έχει τη στήριξη της ΔΟΕ ως σενάριο, μιας και συνολικά η Ευρώπη διανύει μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών καταστάσεων, με τον πληθωρισμό και την αύξηση της τιμής της ενέργειας να είναι κοινός παρανομαστής για τους πάντες, δίχως να εξαιρείται η Ιταλία.

Αν και η επιλογή του Ίνσμπρουκ για την ώρα συζητιέται μονάχα ως θεωρητικό σενάριο, δεν είναι καθόλου απίθανο εντός του 2026 να μεταβληθεί στη Νο1 πιθανότερη λύση για το ζήτημα των αγωνισμάτων σε λουτζ, μπόμπσλεϊ και σκέλετον.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά