fbpx

Σκι αντοχής: Έσωσε την σεζόν η βρετανική ομοσπονδία

Σκι αντοχής: Έσωσε την σεζόν η βρετανική ομοσπονδία

Η βρετανική ομοσπονδία σκι αντοχής δέχθηκε δωρεά 20.000 λιρών από τον επενδυτικό όμιλο Aker Solutions, μία εξέλιξη που σώζει την σεζόν. Με προπονητές τους Γιοστάιν Βιντζερούι και Χανς Κρίστιν Σταντχάιμ, η βρετανική ομοσπονδία έχασε την στήριξη της βρετανικής Ολυμπιακής ομοσπονδίας και του υπουργείου αθλητισμού μετά την απογοητευτική της πορεία στους Χειμερινούς Όλυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Αυτή η εξέλιξη σήμαινε ότι έκτοτε οι προπονητές εργάζονταν χωρίς να πληρώνονται ενώ αθλητές όπως οι Άντριου Μουσγκρέιβ, Τζέιμς Κλούγκνετ και Τζο Ντέιβις είχαν περιορισμένη οικονομική υποστήριξη.

 Η βρετανική ομάδα δέχθηκε τη δωρέα από τον όμιλο του Κιέλ Ίνγκε Ρόκε σε συνεργασία με την ιδιωτική ομάδα του θρυλικού σκιέρ Μπιορν Ντάλι. Η συμφωνία, που θα έχει διάρκεια έως τον Οκτώβριο του 2024, θα δει τέσσερις αθλητές να παίρνουν μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο και άλλους τέσσερις στο αντίστοιχο των ΑμΕΑ.

 «Πιστεύω ότι το σκι αντοχής έχει μεγάλες προκλήσεις να αντιμετωπίσει με το γεγονός ότι πολλές χώρες υποφέρουν οικονομικά. Υπάρχουν σπουδαία ταλέντα που δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία αν δεν συνεργαστούμε και για να πετύχουμε τους στόχους μας. Με αυτά τα έσοδα θα μπορούμε να λειτουργήσουμε έστω και οριακά», ήταν τα λόγια του Χανς Κρίστιαν Σταντχάιμ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά