fbpx

Μιλάνο – Κορτίνα 2026: Κατασκευή οροφής 50 εκατομμυρίων ευρώ

Μιλάνο – Κορτίνα 2026: Κατασκευή οροφής 50 εκατομμυρίων ευρώ

Τα αγωνίσματα του πατινάζ ταχύτητας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026 σε Μιλάνο και Κορτίνα στην Ιταλία θα διεξαχθούν σε ανοικτό χώρο ωστόσο θα υπάρχει και υπαίθρια οροφή, η κατασκευή της οποίας αναμένεται να κοστίσει το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

 Το παγοδρόμιο που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Τρεντίνο έχει οριστεί ως το πεδίο δράσης των αγωνισμάτων του αθλήματος με ικανότητα να φιλοξενήσει έως και 5.000 θεατές ενώ έχει διοργανώσει κατά το παρελθόν πολλά παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

 Παρά τις αιτήσεις προς τους διοργανωτές να αξιοποιήσουν το κλειστό παγοδρόμιο που κατασκευάστηκε για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006 στο Τορίνο, η οργανωτική επιτροπή εμμένει στην απόφασή της και αυτό σημαίνει ότι το πατινάζ ταχύτητας θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε ανοικτό χώρο από τη διοργάνωση του 1992 στο Αλμπερβίλ της Γαλλίας.

 Σύμφωνα με το Associated Press, ο Ιταλός αρχιτέκτονας, Αλεσάντρο Ζοπίνι, ο οποίος σχεδίασε τα παγοδρόμια σε Τορίνο το 2006, Σότσι το 2014 και Πιονγκτσάνγκ το 2018, ισχυρίζεται ότι η κατασκευή οροφής πάνω από το παγοδρόμιο θα μειώσει και την κατανάλωση ενέργειας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά