fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ ταχύτητας: Οι φιλίες έφεραν τη νίκη στον Μουρακάμι (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ ταχύτητας: Οι φιλίες έφεραν τη νίκη στον Μουρακάμι (vid)

Ο Γιούμα Μουρακάμι διατηρεί εδώ και αρκετό καιρό φιλίες με τον Καναδό Λοράν Ντουμπρέιλ και ενόψει της νέας σεζόν στο παγκόσμιο κύπελλο πατινάζ ταχύτητας ο Ιάπωνας πήγε για επτά εβδομάδες προετοιμασίας στο Κεμπέκ, κάτι που απέφερε καρπούς καθώς πήρε τη νίκη στον αγώνα 500 μέτρων στο Στάβανγκερ της Νορβηγίας, όπου άρχισε η νέα σεζόν.

 Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τον Μουρακάμι σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου με τον Ντουμπρέιλ να παίρνει τη δεύτερη θέση ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ο Τζουν-Χο Κιμ από τη Νότια Κορέα.

 O Ολλανδός Πάτρικ Ρεστ ήταν στο τελευταίο δίδυμο του αγώνα 5.000 μέτρων και όταν βρέθηκε στον πάγο, κανείς από τους προηγούμενους 14 στην πρώτη κατηγορία δεν είχαν κατορθώσει να ξεπεράσουν το χρόνο του Νορβηγού Ζάντερ Άιτρεμ από τη δεύτερη. Ο Άιτρεμ είχε σταματήσει το χρονόμετρο στα 6 λεπτά και 18,31 δευτερόλεπτα, μία επίδοση που ο Ρεστ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ωστόσο αναδείχθηκε νικητής στην πρώτη κατηγορία και έφτασε τα 10 χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιο κύπελλο. Το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Ντάβιντε Γκιότο από την Ιταλία ενώ ο Ολλανδός Μπο Σέλινκ στο ντεμπούτο του σε ατομικό αγώνα πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά