fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Αρχή με νίκη για τη Λίρνταμ (vids)

Παγκόσμιο κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Αρχή με νίκη για τη Λίρνταμ (vids)

Η Ολλανδία έκανε δικά της 4 μετάλλια την τελευταία ημέρα στο Στάβανγκερ της Νορβηγίας, στον πρώτο σταθμό της σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου πατινάζ ταχύτητας, με κορυφαία στιγμή τη νίκη της Γιούτα Λίρνταμ στα χίλια μέτρα.

 Λίρνταμ και Τακάγκι βρέθηκαν στον ίδιο αγώνα ωστόσο η Ολλανδή δεν επηρεάστηκε από το γεγονός ότι θα είχε να αντιμετωπίσει την Γιαπωνέζα που τη νίκησε στη μάχη για το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η 23χρονη είχε επίδοση 1:15.61 και νίκησε με διαφορά 8 δεκάτων του δευτερολέπτου την Τακάγκι, που πήρε τρίτο ατομικό μετάλλιο στη Νορβηγία.

 Η Μαράικε Γκρένεβουντ και η Ιρένε Σούτεν, επίσης από την Ολλανδία, πήραν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα στη μαζική εκκίνηση με την Καναδή Ιβανί Μπλοντάν να παίρνει τη νίκη.

 Λίγο αργότερα, συμπατριώτης τους, ο Μπαρτ Χούλβερφ, πήρε το χάλκινο στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών. Νικητής ο Γερμανός Φέλιξ Ράινεν με χρόνο 8:03.98 και 68 βαθμούς στο σπριντ, ένα δέκατο μπροστά από τον Ayστριακό Γκάμπριελ Όντορ.

 Ο Αμερικανός Τζόρνταν Στολτζ ήταν ο μοναδικός με επίδοση κάτω από τα 69 δευτερόλεπτα στα χίλια μέτρα των ανδρών παίρνοντας τη νίκη μπροστά από τον κάτοχο του τίτλου, τον Καναδό Λοράν Ντουμπρέιλ. Ο Ριότα Κοτζίμα πήρε την τελευταία θέση του βάθρου ενώ ο περυσινός νικητής, ο Ολλανδός Τόμας Κρολ, ήταν πέμπτος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά