fbpx

Four Continents: Χρυσό μετάλλιο για την αμερικανική ομάδα (vids)

Four Continents: Χρυσό μετάλλιο για την αμερικανική ομάδα (vids)

Η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών πήρε τη νίκη στο μεικτό ομαδικό αγώνα μπροστά στο κοινό της χώρας στο πλαίσιο του πρωταθλήματος τεσσάρων ηπείρων του πατινάζ ταχύτητας σε σύντομη πίστα στο Σολκ Λέικ Σίτι. Άντριου Χεο, Μάρκους Χάουαρντ, Κρίστεν Σάντος-Γκρίζγουολντ και Κορίν Στόνταρντ διέσχισαν τη γραμμή του τερματισμού οριακά μπροστά από την Κίνα με τον Καναδά να ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα.

 Η Κόρτνεϊ Σαρό πήρε το χρυσό μετάλλιο για τον Καναδά στα χίλια μέτρα ενώ η συμπατριώτισσά της, Κλόντια Γκανιόν πήρε το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από την Κινέζα Γκονγκ Λι.

 Στον αγώνα των ανδρών ο Καναδάς πήρε το αργυρό μετάλλιο με τον Πασκάλ Ντιόν και το χάλκινο με τον Γουίλιαμ Νταντζινού ενώ νικητής αναδείχθηκε ο Τζι Γουόν Παρκ από τη Νότια Κορέα.

 Πέρα από τον τίτλο στα χίλια μέτρα και το χάλκινο στο μεικτό ομαδικό, η Σαρό ολοκλήρωσε το προσωπικό της σετ μεταλλίων με το αργυρό στο ομαδικό 3.000 μέτρων μαζί με τις Γκανιόν, Ρενέ Μαρί Στίνγκ και Αν-Σοφί Μπασάν. Η Νότια Κορέα πήρε τη νίκη με τις Μινγκτζέονγκ Τσόι, Γκίλι Κιμ, Σογιούν Λι και Σουκ Χι Σιμ.

 Στην σκυταλοδρομία 5.000 μέτρων των ανδρών το βάθρο ήταν ασιατική υπόθεση με την Κίνα να νικά την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα που κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Κουν Λι, Γκουανγκί Λιού, Τζιαχούα Σονγκ και Γιουτσέν Ζονγκ πήραν τον τίτλο με διαφορά άνω του δευτερολέπτου από την Ιαπωνία ενώ η Νότια Κορέα ανέβηκε στο βάθρο αξιοποιώντας την ποινή που δέχθηκε ο Καναδάς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά