fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Ρεκόρ πίστας από τον Στολτζ (vids)

Παγκόσμιο Κύπελλο Πατινάζ Ταχύτητας: Ρεκόρ πίστας από τον Στολτζ (vids)

Η αμερικανική ομάδα άρχισε ιδανικά την σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου πατινάζ ταχύτητας του Στάβανγκερ της Νορβηγίας με τον 18χρονο Τζόρνταν Στολτζ να παίρνει την πρώτη του νίκη με θεαματικό τρόπο καθώς σημείωσε ρεκόρ πίστας με ένα λεπτό και 44,89 δευτερόλεπτα στα 1.500 μέτρα. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε πετύχει το 2016 ο Ρώσος Ντένις Γιούσκοφ ενώ πίσω από τον Στολτζ ο Καναδός Κόνορ Χάουϊ πήρε τη δεύτερη θέση και ο Κινέζος Ζονγκγιάν Νινγκ ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο αγώνα της σεζόν απών ήταν ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο Κιλντ Νούις από την Ολλανδία ενώ ο συμπατριώτης του και κάτοχος του αργυρού Ολυμπιακού μεταλλίου, ο Τόμας Κρολ, κατέλαβε μόλις την 16η θέση.

 Στην ομαδική καταδίωξη ανδρών το τοπικό κοινό ανυπομονούσε να δει τη νορβηγική ομάδα που πήρε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Αντίπαλος η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών η οποία την στιγμή που έκανε την εμφάνισή της ήξερε ότι η ταχύτερη επίδοση είχε σημειωθεί από την Ολλανδία. Οι Αμερικανοί σταμάτησαν το χρονόμετρο στα τρία λεπτά και 44,01 δευτερόλεπτα παίρνοντας τη νίκη με δεύτερη την Ολλανδία και 3η την οικοδέσποινα Νορβηγία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά