fbpx

Αναζητά κατάλληλες ημερομηνίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο το NHL

Αναζητά κατάλληλες ημερομηνίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο το NHL

Σε επίμονο πονοκέφαλο εξελίσσεται για το NHL το Παγκόσμιο Κύπελλο Χόκεϊ επί Πάγου. Το NHL, που συνιστά τη λίγκα του εθνικού πρωταθλήματος των ΗΠΑ, έχει παράλληλα και την ευθύνη της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου, ωστόσο αυτό που θέλει να αποφύγει είναι να συμπέσει η διοργάνωση με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ουσιαστικά, ως πιο πιθανή επιλογή φαντάζει ο Φεβρουάριος του 2024, ωστόσο υπάρχει παράλληλα προβληματισμός για τη Ρωσία. Ούσα μία από τις πιο μεγάλες δυνάμεις του σπορ, η Ρωσία είναι επιθυμία του NHL να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έστω και υπό ουδέτερη σημαία, όμως ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί η απουσία αντιδράσεων από μερικές ευρωπαϊκές χώρες.

Για το NHL έχει μεγάλη σημασία το τουρνουά να διεξαχθεί στις αρχές του 2024 για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι πως ήδη έχει περάσει αρκετός καιρός από το 2016 και το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη (εξαιτίας των περιπλοκών που επέφερε η Covid-19 την τελευταία τριετία).

Ο δεύτερος λόγος είναι πως οι παίκτες του NHL (όλων των εθνικοτήτων) δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν με τις εθνικές τους ομάδες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 και του 2022 λόγω προγράμματος, κάτι που θέλουν με κάθε κόστος να αποτρέψουν να συμβεί για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά