fbpx

Πανηπειρωτικό: Διεκδικούνται 5 εισιτήρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα

Πανηπειρωτικό: Διεκδικούνται 5 εισιτήρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα

Συνολικά πέντε εισιτήρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κέρλινγκ διεκδικούνται στο πρώτο πανηπειρωτικό πρωτάθλημα της ιστορίας που θα διεξαχθεί στο Κάλγκαρι του Καναδά.

 Η νέα διοργάνωση, η οποία αντικαθιστά το πρωτάθλημα Ασίας – Ειρηνικού και το Americas Challenge, θα αποτελεί προκριματικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος για όλες τις χώρες εκτός Ευρώπης. Στην κατηγορία των ανδρών, 16 ομάδες θα διαγωνιστούν με δύο ομίλους των οκτώ ομάδων. Στις γυναίκες υπάρχουν 13 ομάδες, εννέα στην πρώτη κατηγορία και τέσσερις στη δεύτερη.

 Η Κίνα αποσύρθηκε από τη διοργάνωση εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, με την ανδρική ομάδα της Αυστραλίας και τη γυναικεία της Νέας Ζηλανδίας να καλύπτουν το κενό.

 Η Νότια Κορέα είναι η κάτοχος του τίτλου στο πρωτάθλημα Ασίας – Ειρηνικού στους άνδρες ενώ η Ιαπωνία κατέχει τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες. Ο Καναδάς έχει τον τίτλο στο Americas Challenge των ανδρών και οι Ηνωμένες Πολιτείες τον αντίστοιχο στις γυναίκες από το 2019.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά