fbpx

GP France: Στο κυνήγι των ρεκόρ η Στελάτο-Ντούντεκ (vid)

GP France: Στο κυνήγι των ρεκόρ η Στελάτο-Ντούντεκ (vid)

Η Καναδή Ντιάνα Στελάτο-Ντούντεκ είναι μεγαλύτερη ηλικιακά από την κάτοχο του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου του 2002, Σάρα Χιούζ , η οποία αποσύρθηκε 19 χρόνια πριν, ωστόσο η ίδια διεκδικεί τη νίκη στα ζευγάρια στο GP France, τον τρίτο σταθμό στην σεζόν των Γκραν Πρι καλλιτεχνικού πατινάζ μετά την κορυφαία επίδοση στο σύντομο πρόγραμμα στην Ανζέ με τον Μαξίμ Ντεσάν.

 Το ζευγάρι από τον Καναδά παρά την πτώση είχε το καλύτερο σκορ με 64,33 βαθμούς. Στα 39 της η Στελάτο-Ντούντεκ είναι ήδη η γηραιότερη κάτοχος μεταλλίου σε Γκραν Πρι παίρνοντας τη δεύτερη θέση πριν δύο εβδομάδες στο Skate America. Στους επόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Μιλάνο και την Κορτίνα της Ιταλίας το 2026, η Στελάτο-Ντούντεκ, θα είναι 42 και θα γίνει η μεγαλύτερη ηλικιακά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που θα πάρει μέρος σε τέτοιο επίπεδο.

 Με τα ρωσικά ζευγάρια να απουσιάζουν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και με τα κινεζικά να μην παίρνουν μέρος στην σειρά των Γκραν Πρι η Στελάτο-Ντούντεκ με τον Ντεσάν έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη που θα τους εξασφαλίσουν και την παρουσία στον τελικό των Γκραν Πρι. Η ίδια είχε πάρει το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των νεανίδων το 2000 και αποσύρθηκε την επόμενη σεζόν εξαιτίας τραυματισμού σε ηλικία τότε μόλις 17 ετών ωστόσο έκανε την επιστροφή της στον πάγο το 2016 στα ζευγάρια με παρτενέρ τον Αμερικανό Νέιθαν Μπαρτολόμεϊ με την τρίτη θέση στο εθνικό πρωτάθλημα του 2018 και 2019, προτού αποφασίσει να πάρει την καναδική υπηκοότητα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά