fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο Άλματος με σκι: Η δράση αρχίζει στη Βίσλα

Παγκόσμιο κύπελλο Άλματος με σκι: Η δράση αρχίζει στη Βίσλα

Η Βίσλα της Πολωνίας αποτελεί τον πρώτο σταθμό στην σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου άλματος με σκι (4-5/11), με τη δράση να αρχίζει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

 Για πρώτη φορά η Βίσλα θα δει τη δράση να διεξάγεται σε συνθετική επιφάνεια αντί για χιόνι. Η σεζόν θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του αθλήματος καθώς θα ολοκληρωθεί στις 2 Απριλίου του 2023 και παράλληλα με τους άνδρες στο ίδιο μέρος αρχίζει και η σεζόν των γυναικών.

 Ο λόφος που θα δει τη δράση φέρει το όνομα του Άνταμ Μάλιζ από φέτος, με τον Πολωνό πρώην αθλητή να είναι πλέον ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σκι της χώρας του. Ο συγκεκριμένος σταθμός έχει παρουσιάσει πολλούς νικητές που αποτέλεσαν έκπληξη. Το 2017 νικητής ήταν ο Ιάπωνας Τζουνσίρο Κομπαγιάσι, το 2018 ο Ρώσος Εβγκένι Κλίμοφ και το 2021 ο Αυστριακός Γιαν Χερλ, όλοι τους σημείωσαν εκεί την πρώτη νίκη της καριέρας τους σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι 14 χρόνια μετά το παγκόσμιο κύπελλο θα διεξαχθεί σε τρεις ηπείρους καθώς η προηγούμενη περίπτωση ήταν το 2009 πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Γουίστλερ του Καναδά. Έκτοτε, είχαμε αγώνες μόνο σε Ευρώπη και Ασία, αυτό όμως αλλάζει το χειμώνα που έρχεται καθώς στο καλεντάρι υπάρχει και το Λέικ Πλάσιντ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συγκεκριμένη περιοχή επιστρέφει στο πρόγραμμα μετά το 2004, τότε που νικητής στο Παρκ Σίτι είχε αναδειχθεί ο Ιάπωνας Νοριάκι Κασάι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά