fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Short Track: Παραμένει κυρίαρχη η Σουζάν Σούλτινγκ (vids)

Παγκόσμιο Κύπελλο Short Track: Παραμένει κυρίαρχη η Σουζάν Σούλτινγκ (vids)

Η Σουζάν Σούλτινγκ έδειξε ότι παραμένει η κορυφαία στον πλανήτη καθώς νίκησε στον πρώτο σταθμό του παγκοσμίου κυπέλλου Short Track της σεζόν, στο Μόντρεαλ του Καναδά, με την Ολλανδή συμπατριώτισσά της, Ζάντρα Βελζεμπόερ, να δείχνει ότι δεν απέχει μακριά.

 Η Ολλανδία είχε αρκετούς λόγους να πανηγυρίσει με την Σούλτινγκ να παίρνει τη νίκη με το δυναμικό της στιλ στα 1.500 μέτρα ενώ η Βελζεμπόερ αναδείχθηκε νικήτρια στην απόσταση των χιλίων μέτρων.

 Για τη Βελζεμπόερ ήταν η πρώτη νίκη καριέρας σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου ερχόμενη από μία εξαιρετική σεζόν όπου αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 500 μέτρα και πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στην σκυταλοδρομία γυναικών. Η ίδια νίκησε τις Σιμ Σουκ Χι και Σέο Βιμίν από τη Νότια Κορέα που πήραν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

 Στα 1.500 μέτρα η Σούλτινγκ πήρε τη νίκη περνώντας μπροστά με τέσσερις γύρους να απομένουν αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Κιμ Γκίλι από τη Νότια Κορέα και στην τρίτη την Αμερικανίδα Κρίστεν Σάντος-Γκρίζγουολντ ενώ εκτός βάθρου έμεινε η κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στην απόσταση, η Τσόι Μιν Τζέονγκ από τη Νότια Κορέα.

Η Ολλανδία δεν μπόρεσε να πετύχει το απόλυτο καθώς ένα λάθος στη μικτή σκυταλοδρομία των 2.000 μέτρων την έριξε στην τρίτη θέση με τη νίκη να πηγαίνει στη Νότια Κορέα, που τερμάτισε μπροστά από το Βέλγιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά