fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Ματαιώθηκαν και οι αγώνες γυναικών στο Τσέρματ

Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι: Ματαιώθηκαν και οι αγώνες γυναικών στο Τσέρματ

Μόλις λίγες ώρες μετά την απόφαση να ματαιωθούν οι αγώνες αλπικού σκι και σκι κρος των ανδρών στο Τσέρματ, η FIS πήρε την ίδια απόφαση και για τους αγώνες αλπικού σκι γυναικών, με αιτία την έλλειψη χιονιού στην περιοχή.

 Οι αγώνες των ανδρών είχαν οριστεί αρχικά το διήμερο που έρχεται ενώ οι δύο αγώνες ελεύθερης κατάβασης των γυναικών είχαν προγραμματιστεί για το διάστημα 5-6 Νοεμβρίου. Η σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου έχει ήδη δει τη ματαίωση του αγώνα γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης γυναικών στο Ζέλντεν εξαιτίας της βροχής και των υψηλών θερμοκρασιών, κάτι που σημαίνει πως πλέον έχουν ματαιωθεί οι πρώτοι τρεις αγώνες γυναικών στην αγωνιστική περίοδο.

 «Αν η θερμοκρασία ήταν δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη την τελευταία εβδομάδα, θα είχαμε αυτή την ισχυρή χιονόπτωση μέχρι την περιοχή τερματισμού και θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε και τεχνητό χιόνι», είπε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Φραντς Γιούλεν. «Η φύση πρέπει να είναι σεβαστή και αποδεκτή. Η FIS δεν είχε άλλη επιλογή πέρα από το να αποφασίσει τη ματαίωση των αγώνων των γυναικών».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά