fbpx

World University Games: Εξασφάλισε την πρόκριση ο Καναδάς

World University Games: Εξασφάλισε την πρόκριση ο Καναδάς

Οι ομάδες ανδρών και γυναικών του Καναδά έγιναν οι πρώτες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στους παγκόσμιους πανεπιστημιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν το 2023 στο Λέικ Πλάσιντ της Νέας Υόρκης.

 Το πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα πήρε τη νίκη και στα έξι ματς που έδωσε στο εθνικό προκριματικό τουρνουά του Καναδά ενώ το πανεπιστήμιο του Νταλχάουζι επικράτησε στους άνδρες. Προπονήτρια της γυναικείας ομάδας είναι η Αμάντα Σαν Λοράν και στο ρόστερ υπάρχουν οι Άμπι Μαρκς και Πέιτζ Πάπλι που έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα τους παλαιότερα σε διεθνές επίπεδο, όπως επίσης και οι πρωτοεμφανιζόμενες Κάθριν Κλίφορντ, Μπριάνα Κάλεν και Σερένα Γκρέι-Γουίδερς.

Μαρκς και Πάπλι είχαν πάρει την πρόκριση και για τη διοργάνωση του 2021 που είχε οριστεί να διεξαχθεί στη Λουκέρνη, ωστόσο το τουρνουά ματαιώθηκε εξαιτίας των περιορισμών περί κορονοϊού στην Ελβετία. Οι Καναδές θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη Νότια Κορέα στις 13 Ιανουαρίου στο Σάρανακ Λέικ Σίβικ Σέντερ το οποίο ανακαινίστηκε για τη διοργάνωση.

Στους άνδρες, Όουεν Πάρσελ, Τζέφρι Μίγκερ, Κίλαν ΜακΦέρσον, Άνταμ ΜακΊκρεν και Ντέιβιντ ΜακΚέρντι θα είναι οι αθλητές με τον Άντονι Πάρσελ να είναι ο προπονητής της ομάδας. Πρώτος αντίπαλος για τους Καναδούς η Ελβετία στις 13 Ιανουαρίου. Το Λέικ Πλάσιντ έχει φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1932 και το 1980 και τη χειμερινή Πανεπιστημιάδα το 1972.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά