fbpx

Απογοήτευση της Ομοσπονδίας Λουτζ του Καναδά για την… αγνόηση της πίστας του Κάλγκαρι

Απογοήτευση της Ομοσπονδίας Λουτζ του Καναδά για την… αγνόηση της πίστας του Κάλγκαρι

Την βαθιά της απογοήτευση φρόντισε να εκφράσει η Ομοσπονδία Λουτζ του Καναδά, για την απόφαση της WinSport να στρέψει τους πόρους και τη δραστηριότητά της στις εγκαταστάσεις του Γουίστλερ, αγνοώντας την πίστα του Κάλγκαρι. Αυτή η απόφαση οδήγησε μάλιστα και στη μεταφορά του Παγκόσμιο Πρωταθλήματος Λουτζ του 2025 από τη μία πίστα στην άλλη.

Η WinSport είναι καναδική ΜΚΟ η οποία έχει ως αντικείμενο τη διαχείρηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του λουτζ στη χώρα. Στο Γουίστλερ υπάρχουν οι δομές του Ολυμπιακού Πάρκου που φιλοξένησαν και τα αγωνίσματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2010. Από την άλλη, η πίστα του Κάλγκαρι έχει επίσης Ολυμπιακό παρελθόν, αφού εκεί φιλοξενήθηκε το λουτζ στους Αγώνες του 1988.

Η Ομοσπονδία του Καναδά ισχυρίζεται πως έπειτα από προτροπή της WinSport επένδυσε 18.500.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πίστας του Κάλγκαρι. Οι εργασίες επρόκειτο να αρχίσουν την άνοιξη του 2020, ωστόσο αυτό τελικά συνέβη το φθινόπωρο του 2021, καθυστερώντας σημαντικά την πρόοδο των έργων.

Πλέον, η WinSport αποφάσισε ότι οι πόροι της θα διατεθούν για το Ολυμπιακό Πάρκο και το Γουίστλερ, όχι μονάχα για τη βελτίωση της πίστας αλλά και για το σύνολο των εγκαταστάσεων, αναβαθμίζοντας εις βάθος τον χώρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά