fbpx

Παραιτήθηκε ο Σμιθ και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Χόκεϊ του Καναδά!

Παραιτήθηκε ο Σμιθ και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Χόκεϊ του Καναδά!

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κεφάλαια στον αθλητισμό του Καναδά για το 2023 έφτασε στο τέλος του. Έπειτα από μακροχρόνια πίεση, ο Σκοτ Σμιθ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί Πάγου της χώρας, εν τέλει παραιτήθηκε από τη θέση του. Μαζί ακολούθησε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, αφήνοντας πλέον πίσω τα πάντα κενά για να ξαναχτιστούν από το μηδέν.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί λογική συνέχεια του σκανδάλου σεξουαλικών παρενοχλήσεων που ξέσπασε τον περασμένο Μάιο. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών έπειτα από καταγγελίες πως μέλη της παρενόχλησαν σεξουαλικά αθλητές της εθνικής ομάδας τζούνιορ που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018.

Μέχρι τώρα η Ομοσπονδία κατακρινόταν από τους πάντες για τη μη πραγματοποίηση κάθαρσης σε βάθος, με αποτέλεσμα τις τελευταίες εβδομάδες να αποχωρήσουν μονομερώς από χορηγικές συμφωνίες μεγάλες εταιρείες όπως η NIKE, ενώ μόλις 48 ώρες νωρίτερα παραιτήθηκε και η προσωρινή διευθύντρια της Ομοσπονδίας, Αντρέα Σκίνερ.

Πλέον, η Ομοσπονδία θα προχωρήσει στις 17 Δεκεμβρίου σε ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας, με κανένα από τα μέλη που παραιτήθηκαν να μην έχει δικαίωμα επανεκλογής. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να τοποθετηθεί και υπηρεσιακή διοίκηση για να δρομολογήσει τις διαδικασίες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά