fbpx

Τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων από τα συνέδρια της FIS ζητά η Φινλανδία

Τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων από τα συνέδρια της FIS ζητά η Φινλανδία

Η ομοσπονδία χιονοδρομίας της Φινλανδίας ακολουθεί τα βήματα της αντίστοιχης από τη Νορβηγία ζητώντας από τη FIS να παραμείνει στην στάση που έχει και να μην επιτρέπει την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών ωστόσο δεν θα προχωρήσει σε μποϊκοτάζ των συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο.

 Κάθε χρονιά η διεθνής ομοσπονδία διοργανώνει τα συνέδριά της το φθινόπωρο με στόχο να συζητηθούν όλα τα θέματα που έχουν προκύψει και παρά το γεγονός ότι έχει αποκλείσει τους αθλητές από Ρωσία και Λευκορωσία μέχρι την πρώτη Μαρτίου του 2023, ο οργανισμός δεν έχει αποκλείσει τους παράγοντες των δύο αυτών χωρών από τις συνεδριάσεις της.

 Ο Ίσμο Χαμαλάινεν, εκτελεστικός διευθυντής της φινλανδικής ομοσπονδίας παραδέχθηκε ότι οι παράγοντες των δύο παραπάνω χωρών θα έπρεπε να έχουν αποβληθεί νωρίτερα και τώρα ζητά από τη FIS νέα μέτρα. «Η φινλανδική ομοσπονδία χιονοδρομίας θεωρεί σημαντική την παρουσία της όχι μόνο στην απόφαση της πορείας για την ερχόμενη σεζόν σε πολλά αθλήματα αλλά και για να δημοσιοποιήσει την αρνητική της στάση στην συμμετοχή της Ρωσίας και της Λευκορωσίας», ήταν τα λόγια του. «Η απουσία μας από το συνέδριο θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούσαμε να εκφράσουμε την άποψή μας σε σημαντικά ζητήματα που μπορούν να επηρεάσουν αυτές οι δύο χώρες και σίγουρα δεν το θέλουμε αυτό».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά