fbpx

Γερμανία, Καζακστάν και Νορβηγία διεκδικούν το Παγκόσμιο του 2027

Γερμανία, Καζακστάν και Νορβηγία διεκδικούν το Παγκόσμιο του 2027

Τρεις επίσημες υποψηφιότητες έχει ήδη στα χέρια της η Διεθνής Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί Πάγου (IIHF), για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανδρών του 2027. Γερμανία, Καζακστάν και Νορβηγία είναι οι τρεις χώρες που κατέθεσαν και επίσημα πρόταση για να φιλοξενήσουν τη μεγάλη διοργάνωση.

Η Γερμανία έχει φιλοξενήσει συνολικά οκτώ φορές στην ιστορία της το τουρνουά (οι τρεις εξ αυτών ως Ανατολική Γερμανία), με την πιο πρόσφατη να είναι το 2017 στην Κολωνία, σε σύμπραξη όμως και με το Παρίσι στη Γαλλία.

Η Νορβηγία θέλει να ξαναφέρει τη διοργάνωση στα μέρη της για πρώτη φορά από το 1999, ενώ το Όσλο είχε φιλοξενήσει το Παγκόσμιο του εξαιρετικά μακρινού 1958.

Τέλος, το Καζακστάν φιλοδοξεί να κάνει την υπέρβασή του, διοργανώνοντας για πρώτη φορά ένα τουρνουά τόσο μεγάλης σημασίας. Αυτή η υποψηφιότητα κινείται στο γενικότερο πλαίσιο “ανοίγματος” που κάνει το Καζακστάν στα χειμερινά σπορ, μιας και το Αλμάτι έφτασε κοντά στο να φιλοξενήσει και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, χάνοντας οριακά τη μάχη από το Πεκίνο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά