fbpx

Παγκόσμιο Γυναικών: Σαρωτική πρόκριση για ΗΠΑ με ιστορικό ρεκόρ για Νάιτ! (vid)

Παγκόσμιο Γυναικών: Σαρωτική πρόκριση για ΗΠΑ με ιστορικό ρεκόρ για Νάιτ! (vid)

Επίδειξη ισχύος έκαναν οι ΗΠΑ στην αναμέτρηση με την Ουγγαρία για τα προημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυναικών, καθώς πήραν την πρόκριση επικρατώντας με το εκκωφαντικό 12-1! Έτσι, οι Αμερικανίδες συνέχισαν την πορεία προς τη διατήρηση του άπταιστου σερί τους, που τις θέλει να βρίσκονται στον μεγάλο τελικό κάθε Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που έχει διεξαχθεί από το 1990 μέχρι σήμερα.

Η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά πιο ανταγωνιστική από όσο δείχνει το τελικό σκορ, με τις ΗΠΑ να έχουν προβάδισμα μόλις με 1-0 χάρη στο γκολ της Χάις στο τέλος του 20λέπτου. Όμως, στη δεύτερη περίοδο η Ουγγαρία κατέρρευσε δεχόμενη εννέα(!) αναπάντητα γκολ, για να διαμορφωθεί απλώς το τελικό σκορ στην τελευταία περίοδο.

Αυτό το ματς αποδείχθηκε παράλληλα ιστορικό για την Χίλαρι Νάιτ. Η 33χρονη Αμερικανίδα, έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ σημείωσε αθροιστικά δύο πόντους, φτάνοντας συνολικά στην καριέρα της τους 87 πόντους σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, επίδοση ρεκόρ την ιστορία της διοργάνωσης! Πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα για μία από τις εμβληματικότερες μορφές των ΗΠΑ, έχοντας αγωνιστεί σε κάθε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το μακρινό 2007 μέχρι σήμερα.

Οι πανηγυρισμοί της Νάιτ με τις συμπαίκτριές της, αμέσως μετά την κατάρριψη του ρεκόρ.

Στα ημιτελικά οι ΗΠΑ θα συγκρουστούν με την Τσεχία, με τις Αμερικανίδες να μετρούν ένα ασύλληπτο σερί 15 κερδισμένων ημιτελικών σε μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα), μιας και η τελευταία τους ήττα σε ημιτελικό ήταν από τη Σουηδία, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά