fbpx

Bobsleigh: Υπόδειγμα ευελιξίας η Αλεξάντρα Μπούργκχαρντ

Bobsleigh: Υπόδειγμα ευελιξίας η Αλεξάντρα Μπούργκχαρντ

Η 28χρονη στρέφει πλέον την προσοχή της στον στίβο μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Σπρίντερ στον στίβο και αθλήτρια του bobsleigh τους χειμώνες, η Αλεξάντρα Μπούργκχαρντ είναι το υπόδειγμα ευελιξίας μεταξύ διαφορετικών αθλημάτων. Αρκετά είναι τα πρόσωπα που έχουν πάρει μέρος σε Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως η Αμερικανίδα Λόλο Τζόουνς και η Χιράνο Αγιούμου από την Ιαπωνία, ωστόσο η 28χρονη Γερμανίδα έδειξε την ικανότητά της να προσαρμόζεται σε διάστημα μόλις 196 ημερών.

 Το περασμένο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πήρε την πέμπτη θέση με την ομάδα 4Χ100 μέτρων της Γερμανίας και έφτασε στα ημιτελικά των 100 μέτρων. Στη συνέχεια φόρεσε την στολή της για το bobsleigh ώστε να κάνει ντεμπούτο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και πήρε το αργυρό μετάλλιο με τη Μαριάμα Γιαμάνκα στο διπλό του Πεκίνου το Φερουάριο του 2022.

 Η αθλήτρια από τη Βαυαρία επέστρεψε στον στίβο και τον περασμένο μήνα πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην σκυταλοδρομία του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Γιουτζίν του Όρεγκον. Η ευέλικτη σπρίντερ είναι πλέον έτοιμη να αγωνιστεί μπροστά σε οικογένεια και φίλους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου με στόχο να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ στα 200 μέτρα που κρατάει από το Μάιο του 2021 με 23 δευτερόλεπτα και ίσως ένα μετάλλιο στα 4Χ100 μέτρα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά