fbpx

Αποσύρθηκε η Μιούιρχεντ

Αποσύρθηκε η Μιούιρχεντ

Κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο Πεκίνο πριν έξι μήνες.

Μετά από μία λαμπρή καριέρα η Ίβ Μιούιρχεντ ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη δράση και το κέρλινγκ, έξι μήνες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στο ομαδικό αγώνισμα. Η επιτυχία εκείνη ήταν και η πρώτη για το βρετανικό κέρλινγκ στην Ολυμπιακή ιστορία.

 Η 32χρονη Μιούιρχεντ έκανε την ανακοίνωση μέσω των κοινωνικών δικτύων βάζοντας έτσι τέλος σε μία εξαιρετική καριέρα που έχει να επιδείξει και το χάλκινο μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014, όταν έγινε και η νεότερη αρχηγός που το καταφέρνει. «Αισθάνομαι ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για εμένα να αποσυρθώ από το κέρλινγκ», είπε. «Σίγουρα δεν πήρα εύκολα την απόφαση. Μου πήρε χρόνο να μιλήσω σε ανθρώπους που είναι κοντά μου και να διασφαλίσω ότι πήρα την σωστή απόφαση και φυσικά το να αποσύρομαι ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, κόσμου και κάτοχος χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου είναι κάτι πολύ ξεχωριστό και κάτι που δεν είχα ονειρευτεί ποτέ».

 Η Μιούιρχεντ αποσύρεται ως κάτοχος τριών μεταλλίων σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχοντας πάρει το χρυσό το 2013 στη Ρίγα στην κορυφαία της στιγμή ενώ είναι και τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης με πιο πρόσφατη το 2021 στο Λιλεχάμερ. Η ίδια πήρε και τον παγκόσμιο τίτλο στο μικτό διπλό μέσα στη χρονιά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά