fbpx

World Games: Έγραψε ιστορία στην Αλαμπάμα ο Μπαρτ Σουίνγκς

World Games: Έγραψε ιστορία στην Αλαμπάμα ο Μπαρτ Σουίνγκς

Ο Βέλγος έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές στην ιστορία της διοργάνωσης με το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 15 χιλιομέτρων.

Ο Μπαρτ Σουίνγκς, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο στο πατινάζ ταχύτητας σε μεγάλη πίστα και στο αγώνισμα της μαζικής εκκίνησης τον περασμένο Φεβρουάριο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, πήρε τη νίκη στην έκδοση του αγωνίσματος σε δρόμο στο πλαίσιο των World Games. Η νίκη του μάλιστα ήταν τόσο εμφατική που βρέθηκε ένα γύρο μπροστά από τους βραδύτερους με πέντε γύρους να απομένουν για τον τερματισμό. Ο Γάλλος Μαρτίν Φερί και ο Μεξικάνος Μάικ Αλεχάνδρο Πάεζ Κουεγιάρ δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τον ίδιο ρυθμό με τον «Φλας» όπως είναι το προσωνύμιό του παίρνοντας ωστόσο το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

 Στα 31 του χρόνια, ο Σουίνγκς μετρά πλέον δώδεκα μετάλλια σε World Games εκ των οποίων τα οκτώ είναι χρυσά, κάτι που τον φέρνει στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας όλων των εποχών. Πριν από αυτή τη διοργάνωση ο Σουίνγκς ήταν 20ος στη λίστα αλλά με τέσσερα χρυσά και ένα χάλκινο στη φετινή έκανε το μεγάλο άλμα ενώ ο Βέλγος έχει πάρει τέσσερα μετάλλια στο Κάλι της Κολομβίας το 2013 και τρία στο Βρότσλαβ της Πολωνίας το 2017.

 Ο πιο επιτυχημένος αθλητής όλων των εποχών σε World Games είναι ο Γερμανός κολυμβητής Γιούργκεν Κολέντα ο οποίος πήρε έντεκα μετάλλια, όλα χρυσά, στη διοργάνωση του 1981 στην Σάντα Κλάρα των ΗΠΑ και στο Λονδίνο το 1985. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σουίνγκς ήταν εκείνος που έδωσε στο Βέλγιο το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 74 χρόνια και ο πρώτος από τη χώρα του που έχει δύο μετάλλια σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς είχε πάρει το αργυρό στην Πιονγκτσάνγκ το 2018.

 Στο γυναικείο αγώνισμα, η Γιοχάνα Βιβέρος Μοντράγκ από την Κολομβία πήρε τρίτο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση ενώ η Μεξικανή Βαλεντίνα Αλεχάνδρα Λετελιέρ Καρταγκένα πήρε το αργυρό με τη Γαλλίδα Μαρίν Κλερ Ρενέ Λεβέβρ να ολοκληρώνει την τριάδα του βάθρου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά