fbpx

Ελεύθερο Σκι: Τέλος εποχής για την Μπρίτενι Κοξ

Ελεύθερο Σκι: Τέλος εποχής για την Μπρίτενι Κοξ

Μετά από 12 χρόνια παρουσίας στο υψηλότερο επίπεδο, μία από τις πιο επιτυχημένες Αυστραλές σκιέρ των μόγκουλς ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη δράση.

Η Μπρίντενι Κοξ αποφάσισε να αποσυρθεί από το ελεύθερο σκι όπως ανακοίνωσε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Η Αυστραλή αποχωρεί μετά από μία επιτυχημένη καριέρα πανηγυρίζοντας εννέα νίκες στο παγκόσμιο κύπελλο, την κατάκτηση του τίτλου στο παγκόσμιο κύπελλο την σεζόν 2016-17 σε μόγκουλς και γενική βαθμολογία, δύο μετάλλια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και τέσσερις παρουσίες σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Το 2010, σε ηλικία τότε 15 ετών, η Κοξ έκανε ντεμπούτο στο παγκόσμιο κύπελλο και τον αγώνα στο Ντιρ Βάλεϊ ενώ λίγες εβδομάδες μετά έγινε η νεότερη που πήρε μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ. Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και το 2015 ήρθε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κράισμπεργκ. Η μεγαλύτερη της στιγμή ήταν στην σεζόν 2017-17 όταν πήρε επτά νίκες και δύο τρίτες θέσεις κατακτώντας τον τίτλο στα μόγκουλς όπως και στη γενική βαθμολογία του ελεύθερου σκι στο παγκόσμιο κύπελλο ενώ την ίδια σεζόν ήρθε και το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιέρα Νεβάδα.

 Η καριέρα της λίγο έλειψε να γνωρίσει πρόωρο τέλος όταν έσπασε έξι πλευρά και τη κλείδα της σε ατύχημα στην Κίνα. Μετά από μεγάλη περίοδο ανάρρωσης κατάφερε να επιστρέψει και να πάρει μέρος για τέταρτη φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτούς του Πεκίνου όπου πέρασε στον σούπερ τελικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά