fbpx

Αλπικό Σκι: Μάρκο Όντερματ ο κυρίαρχος (video)

Αλπικό Σκι: Μάρκο Όντερματ ο κυρίαρχος (video)

Ο κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου συνέχισε το απίστευτο ρεκόρ παρουσίας στο βάθρο σε κάθε αγώνα που πήρε μέρος στην σεζόν.

Ο Μάρκο Όντερματ πήρε τη νίκη στον τελευταίο αγώνα γιγαντιαίου σλάλομ στην σεζόν του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που έγινε στο Κουρσεβέλ. Ο Ελβετός πήρε την πέμπτη του νίκη εξασφαλίζοντας την κρυστάλλινη σφαίρα με διαφορά 267 βαθμών από τον δεύτερο, τον Νορβηγό Χένρικ Κριστόφερσεν.

 Παρά το ότι δεν ήταν αλάνθαστος, ο Όντερματ είχε τον ταχύτερο χρόνο μετά το πρώτο σκέλος και διατήρησε το πλεονέκτημα στο δεύτερο τερματίζοντας με συνολική επίδοση 2:10.40, ταχύτερος κατά 49 εκατοστά του δευτερολέπτου από τον Νορβηγό Λούκας Μπρότεν.

Ο επίσης Ελβετός Λοϊκ Μεϊγιάρ ολοκλήρωσε το βάθρο σε απόσταση 69 εκατοστών του δευτερολέπτου από την κορυφή. Ο νέος κάτοχος του τίτλου στη γενική έκλεισε με ιδανικό τρόπο την σεζόν που τον είδε στο βάθρο και στις οκτώ συμμετοχές του στο αγώνισμα.

«Το να νικάω στον τελευταίο αγώνα και πάλι, να έχω αυτά τα συναισθήματα μετά τη γραμμή του τερματισμού και τώρα να κρατάω την σφαίρα είναι απίστευτο», είπε ο Όντερματ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά