fbpx

Ευρωπαϊκό WingFoil: Εκκίνηση σήμερα στην Αρτέμιδα

Ευρωπαϊκό WingFoil: Εκκίνηση σήμερα στην Αρτέμιδα

Αρχίζει σήμερα στην Αθήνα με συμμετοχή πάνω από 35 αθλητών από 11 χώρες το «WingFoil Racing Europeans 2023». Οι αγώνες θα διεξαχθούν έως τις 30 Απριλίου στην παραλία της Αρτέμιδας, που είναι ένα από τα ιδανικότερα σημεία για τα θαλάσσια αθλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Η διοργάνωση αποτελεί αγώνα πρόκρισης για τους Παγκόσμιους Αγώνες ΑΝΟC Beach Games στο τέλος του καλοκαιριού. Μια αθλήτρια και ένας αθλητής θα πάρουν το εισιτήριο το Μπαλί. Σε αυτόν τον αγώνα θα δούμε επίσης τις τελευταίες εξελίξεις σε τεχνικές και εξοπλισμό, σε αυτό το νέο και ταχύτατα αναπτυσσόμενο άθλημα. Το ενδιαφέρον στην Ελλάδα θα επικεντρωθεί στον νεαρό windsurfer Πέτρο Κονταρίνη, που ηγείται μιας πενταμελούς δυνατής ελληνικής ομάδας, αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Ανδρικόπουλο, Χρήστο Χριστόπουλο, Παναγιώτη Αργυριάδη, Κωνσταντίνο Κασδαγλή.

Στις γυναίκες, θα τρέξει η Αιμιλία Κωστή και η Ρικάρντα Καβαλλιεράτου. Παρακολουθούμε επίσης με ενδιαφέρον την Καρολίνα Κλουζίνσκα (Πολωνία), αφού νωρίτερα μέσα στη χρονιά, κατά τη διάρκεια του AD Ports Group WingFoil Racing World Cup 2023 στο Άμπου Ντάμπι, η γουιντσέρφερ από την Πολωνία, στον πρώτο της αγώνα και μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην κλάση, κατάφερε να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Πάουλα Νοβότνα, κατακτώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Νοβότνα (Τσεχία), η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την είσοδό της στο ANOC WBG, δεν δήλωσε συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, και τώρα η Κλουζίνσκα θα πρέπει να κάνει ακόμα μια καλή εμφάνιση για να στεφθεί βασίλισσα της Ευρώπης, ενώ θα πρέπει να ανταγωνιστεί αθλήτριες όπως την Οράν Τσέρις, και την Κάιλι Μπελέβρ. Και οι δύο Γαλλίδες έχουν ήδη προκριθεί για το Μπαλί μετά από πολύ καλές επιδόσεις μέσα στο 2022. Επίσης, πρόκριση έχει πάρει και η Μαργκερίτα Μπάρο (Ιταλία) που τερμάτισε τρίτη στο περσινό πρωτάθλημα.

Το WingFoiling είναι μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη ιστιοπλοϊκή κλάση και σε κάθε διοργάνωση βλέπουμε καινούργιους πρωταγωνιστές.  Η Μάγιαν από το Ισραήλ, μια έμπειρη Ολυμπιονίκης στο windsurfing, η οποία είναι επίσης πρόεδρος της International Wing Sports Association, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και να λάβει μέρος σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θέλοντας να δοκιμάσει τις δυνατότητές στη νέα κατηγορία.

Στους άνδρες, η αναμέτρηση μεταξύ των καλύτερων της Γαλλίας και της Ιταλίας, αναμένεται συναρπαστική. Η κυριαρχία του Ματίς Γκιό (Γαλλία) στην τελευταία ημέρα του αγώνα στη Βραζιλία τον Δεκέμβριο, ήταν αρκετή για να δώσει στον νεαρό Γάλλο τον γενικό παγκόσμιο τίτλο, επικρατώντας του Ιταλού Francesco Cappuzzo. Ο Ghio κέρδισε στο Άμπου Ντάμπι, ενώ απουσία του Capuzzo, ένας άλλος Ιταλός, ο Luca Franchi, τον απειλούσε σοβαρά μέχρι την τελευταία μέρα της διοργάνωσης.

Οι Γάλλοι έχουν μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα, αρκετοί από τους οποίους έχουν προέρθει από την Ολυμπιακή πίστα ιστιοσανίδας, αποφασίζοντας ότι οι αγώνες wingfoil είναι το μέλλον τους στην ιστιοπλοΐα. Ο Μπαστιέν Εσοφέ (Γαλλία) που έχει ήδη προκριθεί για το Μπαλί 2023 είναι μία από τις πολλές δυνατές Γαλλικές συμμετοχές.

Περιμένουμε να δούμε τις δυνατές αναμετρήσεις των κορυφαίων αθλητών της Ευρώπης, καθώς και τις εξελίξεις σε εξοπλισμό και τεχνικές, αφού οι αθλητές προσπαθούν συνεχώς να βρίσκουν τρόπους, να αναπτύσσουν μεγαλύτερες ταχύτητες, με μικρότερα foils, που όμως δυσκολεύουν τις εκκινήσεις από το νερό.

Οι αγώνες θα περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα ιστιοπλοϊκών στίβων, συνδυάζοντας upwind, downwind, marathons πλεύσεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γουίντσερφινγκ