fbpx

Ανασκόπηση Γουιντσέρφινγκ 2022

Ανασκόπηση Γουιντσέρφινγκ 2022

Πλήθος αθλητών και ποικιλία στα πανιά και τα σκάφη έφερε το 2022 στο γουιντσέρφινγκ, μιας και έγιναν τόσο αγώνες RS:X, όσο και Techno 293, αλλά και iQFoil, που αποτελεί την νέα ολυμπιακή κλάση. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Βύρων Κοκκαλάνης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX και στις γυναίκες η Κατερίνα Δίβαρη κατετάγη 15η στον ίδιο αγώνα, ενώ και οι δύο έχουν ανοίξει πανιά στα IQFoil.

«Χόρεψαν» τα Techno

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 293 plus U19 ανδρών κατέκτησε ο Γρηγόρης Σταθόπουλος του Αθηναϊκού Ναυτικού Ομίλου στο Παγκόσμιο TECHNO 293 U19, που διεξήχθη στη Λεμεσό της Κύπρου. Στην ίδια διοργάνωση το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Αιμιλία Κωστή, επίσης του Αθηναϊκού στην ίδια κατηγορία, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Φιννέας Ζανναράς του Ν.Ο. Βουλιαγμένης, επίσης στην ίδια κατηγορία.

Τρία μετάλλια κατέκτησαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας TECHNO 293 και 293 PLUS στο Κάλιαρι οι Έλληνες γουιντσέρφερς. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Πέτρος Κονταρίνης του Αθηναϊκού Ναυτικού Ομίλου στα Youth boys, ενώ ο Γρηγόρης Σταθόπουλος του ίδιου ομίλου στους άνδρες και η Αιμιλία Κωστή στις γυναίκες στέφθηκαν χάλκινοι πρωταθλητές Ευρώπης.

Πρωταθλητής Ελλάδας στο Techno 293 Plus στέφθηκε ο Σταθόπουλος, με δεύτερο τον Φιννέα Ζανναρά του ΝΟΒ και Τρίτη την Αιμιλία Κωστή. Στα Techno 293 (U17) ο Πέτρος Κονταρίνης πήρε τον τίτλο, ο Σωτήρης Καλπογιαννάκης ήταν 2ος και η Νεφέλη Αναγνώστου 3η.

ΙQFoil στον δρόμο για το Παρίσι

Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή του ο πολυβραβευμένος σέρφερ του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου Λεωνίδας Τσορτανίδης, με την πρωτιά στην 31st Athens International Sailing Week 2022 στα IQFOil. Στον ίδιο αγώνα στην δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας τερμάτισε ο Βύρων Κοκκαλάνης. Ο Τσορτανίδης αναδείχθηκε επίσης πρωταθλητής Ελλάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα IQFoil που διεξάχθηκε 3-9 Νοεμβρίου 2022 στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γουίντσερφινγκ