fbpx

Σούπερ Καπ: Για την πρώτη κούπα της σεζόν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Τελικός Σούπερ Καπ: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Στη “μάχη” του Σούπερ Καπ ρίχνονται, την Τετάρτη (24/1), ο πρωταθλητής της αγωνιστικής περιόδου 2022-23 Ολυμπιακός και ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ.

Ο μεγάλο τελικός για την πρώτη κούπα της σεζόν θα διεξαχθεί στις 17:00 στο “Μελίνα Μερκούρη” του Ρέντη και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη ΕΡΤ-3.

Μετά το “διπλό” (0-3) επί του Άθλου στην Ορεστιάδα, για τη 12η αγωνιστική της Volley League, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στου Ρέντη, ώστε να διεκδικήσει το τρίτο Σούπερ Καπ της ιστορίας του, μετά από αυτά του 2000 και του 2010, στον έκτο του τελικό.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ πρόερχεται από τη μεγάλη νίκη επί του Μίλωνα στην έδρα του (3-0), αποκτώντας πλεονέκτημα για την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Οι “ασπρόμαυροι” θα διεκδικήσουν την πρώτη κούπα τους στη διοργάνωση, ενώ θα είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθούν σε τελικό. Την περσινή σεζόν ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό με 3-1 σετ.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά και την παράδοση με το μέρος τους, καθώς πέραν των δύο νικών που έχουν πανηγυρίσει επί του “Δικεφάλου” στην κανονική περίοδο της Volley League (3-0 στο Ρέντη και 3-1 στο PAOK Sports Arena) παραμένουν αήττητοι στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους με τους ασπρόμαυρους από τις 7 Νοεμβρίου 2021.

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ στην 3η φετινή του κόντρα με τον Ολυμπιακό θα παραταχθεί με διαφορετικό ρόστερ, ενώ θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τους Πειραιώτες με τα “ασπρόμαυρα” οι Μάρκος Γαλιώτος, Αλεξέι Σαμουϊλένκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι δύο ομάδες θα πραγματοποιήσουν τον “παρθενικό” τους αγώνα στο Σούπερ Καπ, αφού δεν έχουν ξανασυναντηθεί σε τελικό μέχρι σήμερα.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών, καθώς μετά τα γεγονότα της 7ης Δεκεμβρίου, χαρακτηρίστηκε ως αγώνας “ειδικών συνθηκών”.

Θα είναι το 86ο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 65-20.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ