fbpx

Volley League, 8η αγωνιστική: Ξανά ντέρμπι “αιωνίων” στου Ρέντη με στόχο την κορυφή

Volley League, 8η αγωνιστική: Ξανά ντέρμπι “αιωνίων” στου Ρέντη με στόχο την κορυφή

Λίγες ημέρες μετά τον αγώνα του League Cup “Νίκος Σαμαράς”, που διακόπηκε στο Μελίνα Μερκούρη λόγω των επεισοδίων έξω από το γήπεδο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα βρεθούν ξανά στου Ρέντη για το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Volley League (15/12, 20:00, ΕΡΤ-3 HD)

Οι δύο ομάδες είναι πρωτοπόροι στη βαθμολογία και θα παίξουν για τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα μία στροφή πριν από το τέλος του Α γύρου.

Οι “πράσινοι” έχουν 20 βαθμούς και προηγούνται στη βαθμολογία με 7 αγώνες, έναντι 18 βαθμών που έχει ο Ολυμπιακός αλλά και έναν αγώνα λιγότερο.

Οι “ερυθρόλευκοι” προέρχονται από ρεπό στο πρωτάθλημα και τον αγώνα με την τουρκική Ζιράτ στο Champions League όπου ηττήθηκαν με 3-1 σετ.

Από την άλλη, το “τριφύλλι” την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε τον Φοίνικα Σύρου με 3-0 στο Μετς και ηττήθηκε από τη Μόντσα με 3-1 στο Μετς για τη φάση των “16” του Challenge Cup.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 1998 που καθιερώθηκε στο πρωτάθλημα το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 75 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 46-29.

Την αγωνιστική θα ανοίξει το Σάββατο η πρώτη αναμέτρηση του ΑΟ Καλαμάτα 80 και του ΠΑΟΚ, που θα γίνει στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Η Καλαμάτα έχει 6 βαθμούς και ο “Δικέφαλος του Βορρά” 10. Οι καλαματιανοί προέρχονται από τρεις σερί ήττες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Μίλωνα. Η τελευταία νίκη ήταν με τον Φοίνικα εντός έδρας 3-2 σετ στις 20 Νοεμβρίου.

Από την άλλη, οι “ασπρόμαυροι” προέρχονται από την μεγάλη ευρωπαϊκή του πρόκληση στο Μιλάνο, ενώ στις εγχώριες υποχρεώσεις, μετράει τρία σερί τρίποντα, τα οποία τους έφεραν στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

To πρόγραμμα 8ης αγωνιστικής της Volley League:

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023:

Γυμναστήριο Παραλίας, 17.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο. Καλαμάτα 80 – ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Γεράνιος, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Σπίνας, Κοσμάς, Γραμματεία: Βλαχούλη.

Γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη”, 20.00 (EΡΤ-3 HD): Ολυμπιακός ΣΦΠ – Παναθηναϊκός ΑΟ
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Μυλωνάκης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Καπότης, Κατσιάρας, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023:

Γυμναστήριο “Δημήτριος Βικέλας” Σύρος, 17.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΑΟΝΣ Μίλων
Διαιτητές: Φραγκάκης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Συρίγος, Μπαρμπούνης, Γραμματεία: Οικονόμου Δ..

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 19.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): ΑΟΠ Κηφισιάς – Πήγασος Πολίχνης
Διαιτητές: Αγγελίδης, Νικάκης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Παυλάκης, Σπίγγου, Γραμματεία: Μισιάκα.

Ρεπό ο Άθλος Ορεστιάδας

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ