fbpx

Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών: «Γιατί τόση ευαισθησία με τις προσαγωγές;»

Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών: «Γιατί τόση ευαισθησία με τις προσαγωγές;»

Για τις χθεσινές εκατοντάδες προσαγωγές μετά τα επεισόδια στο Ρέντη τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών, Νίκος Ρήγας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον αστυνομικό: «Είναι δύσκολη μέρα. Είναι κρίσιμη η κατάστασή του, είναι σοβαρός ο τραυματισμός. Έγιναν μεγάλες προσπάθειες από το ιατρικό προσωπικό, ευχαριστώ τους γιατρούς.

Ήταν εγκληματική ενέργεια. Ευθεία βολή από ναυτική φωτοβολίδα. Ήταν ξεκάθαρα ανθρωποκτόνος ενέργεια, το έχουμε δει και στο παρελθόν. Έχουμε χάσει ανθρώπους με ευθείες βολές, όπως παλιότερα στο Αλκαζάρ.

Eυτυχώς οι συνάδερφοι ανταποκρίθηκαν άμεσα, για να έχει όσο το δυνατόν λιγότερη αιμορραγία, διότι χτύπησε στην κεντρική αρτηρία».

Για τις προσαγωγές: «Προβλέπεται από το άρθρο 41 του Νόμου 91, η προσαγωγή στο πλαίσιο εξεύρεσης του δράστη ή των δραστών. Προβλέπεται και δικονομικά και από τους νόμους για την προανάκριση.

Γιατί τόσο ευαισθησία; Πριν καιρό, με την περίπτωση των Κροατών υπήρξαν επίσης 100 και πλέον προσαγωγές. Δεν εννοείται ότι και οι 400 είναι θύτες. Ωστόσο, η Αστυνομία θα προσπαθήσει να οδηγήσει τον θύτη ή τους θύτες στη δικαιοσύνη.

Λειτουργεί η Αστυνομία με αποδείξεις και στοιχεία. Δεν μπορεί να κάνει τον μάγο… Πρέπει να υπάρξει έρευνα, μαρτυρίες. Αν από όλους αυτούς τους γονείς, αν ήταν το δικό τους παιδί στο νοσοκομείο, δεν θα ζητούσαν προσαγωγές και συλλήψεις;».

Για το ενδεχόμενο απεργίας: «Η απεργία είναι αντίδραση εργασιακή, δεν μπορεί να γίνει στα σώματα ασφαλείας. Έχουμε εκφράσει, ωστόσο, δημοσίως τις ενστάσεις μας… Και δουλεύουμε και προστατεύουμε, αλλά και τα ακούμε, ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύουμε με τις ζωές μας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ