fbpx

Volley League Ανδρών: Πρώτο σερβίς για το 56o πρωτάθλημα (pic)

Volley League Ανδρών: Πρώτο σερβίς για το 56o πρωτάθλημα (pic)

Πρεμιέρα για το φετινό πρωτάθλημα της Volley League Ανδρών το τριήμερο Σάββατο 28-10 – Δευτέρα 30/10, με τέσσερις δυνατές αναμετρήσεις, όπου ανάμεσά τους είναι και το ντέρμπι μεταξύ των δύο περσινών φιναλίστ. Ο ΑΟΠ Κηφισιάς έχει ρεπό στην πρώτη αγωνιστική.

Την αυλαία της αγωνιστικής δράσης θα ανοίξουν Παναθηναϊκός και ΑΟΝΣ Μίλων στο Μετς, το Σάββατο στις 20:30 το βράδυ. Αυτό θα είναι και το μοναδικό παιχνίδι της ημέρας, ενώ την Κυριακή θα ακολουθήσουν άλλα δύο.

Πρώτα, ο Φοίνικας Σύρου θα αντιμετωπίσει τον Πήγασο Πολίχνης στο «Δ. Βικέλας» της Σύρου, με το παιχνίδι να αρχίζει στις 17:00 το απόγευμα, ενώ δύο ώρες αργότερα (19:00) θα πάρει τη σκυτάλη η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΟ Καλαμάτα 80 και Άθλο Ορεστιάδας.

Το πρόγραμμα θα κλείσει η μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο κλειστό «Μ. Μερκούρη» στου Ρέντη, τη Δευτέρα στις 17:00 το απόγευμα.

Οι γηπεδούχοι και περσινοί πρωταθλητές θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί της προσπάθειες υπεράσπισης του τίτλου, όπως και ο «Δικέφαλος» θέλει να μπει με νίκη στις φετινές εγχώριες υποχρεώσεις του.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Volley League:

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023:
Γυμναστήριο Μετς, 20.30 (Live Streaming ESAP TV You Tube): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Διαιτητές: Κουτσούλας, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Βαρατάσης, Καπότης, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023:
Γυμναστήριο «Δ. Βικέλας» Σύρου, 17.00 (Live Streaming ESAP TV You Tube): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου – Πήγασος Πολίχνης
Διαιτητές: Κυριοπούλου, Πρέντζας, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Βρούτσης, Συρίγος, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Γυμναστήριο Παραλίας Καλαμάτα, 19.00 (Live Streaming ESAP TV You Tube): Α.Ο. Καλαμάτα 80 – Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Γεράνιος, Παρατηρητής: Κοσμάς, Σπίνας, Γραμματεία: Αρμακόλλα.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023:
Γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη» Ρέντη, 17.00 (Live Streaming ESAP TV You Tube): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Αρβανίτης, Χατζηβασιλείου, Γραμματεία: Θεοδωρίδου

Όλοι οι αγώνες με VAR

Στο νέο πρωτάθλημα σχεδόν όλοι οι αγώνες θα γίνουν με το Video Referee (VAR), καθώς η διοργανώτρια του πρωταθλήματος ΕΣΑΠ προμηθεύτηκε και δεύτερη έκδοση με 19 κάμερες.

ΕΡΤ3 και Live Streaming στην ΕΣΑΠ ΤV

Τους κορυφαίους αγώνες θα μεταδίδει τηλεοπτικά η Δημόσια Τηλεόραση μέσω της ΕΡΤ 3  HD η οποία θα μεταδίδει έναν αγώνα κάθε αγωνιστική με τον αρχικό προγραμματισμό να είναι κάθε Δευτέρα στις 17:00. Επίσης θα μεταδίδονται αγώνες από το ERT Flix αλλά και όλοι οι υπόλοιποι αγώνες από το κανάλι της ΕΣΑΠ στο YouTube εκτός από τους εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού.

Τα δύο σενάρια των πλέι οφ

Κάθε γύρος θα έχει 9 αγωνιστικές. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου των 18 αγωνιστικών οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα προκριθούν στην ημιτελική φάση και θα παίξουν στα ημιτελικά των πλέι οφ στις 3 νίκες για πρόκριση στον τελικό. Ο τίτλος θα κριθεί στις 3 νίκες στη σειρά των τελικών.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο σενάρια:

1. Εάν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 8ης και 9ης ομάδας είναι 7 βαθμοί και πάνω τότε η 9η ομάδα θα υποβιβαστεί απ΄ευθείας και οι ομάδες που θα πάρουν την 5η, την 6η, την 7η και την 8η θέση θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα για την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και την τελική κατάταξη 5-8.

2. Εάν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 8ης και 9ης ομάδας είναι μέχρι και 6 βαθμοί οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους στις 3 νίκες για την παραμονή. Σε αυτή την περίπτωση στο μίνι πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος οι ομάδες που την κανονική περίοδο θα πάρουν την 5η, την 6η και την 7η θέση πάλι με έπαθλο την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ