fbpx

Challenge Cup Γυναικών: Έτοιμες για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα οι ελληνικές ομάδες (pics)

Challenge Cup Γυναικών: Έτοιμες για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα οι ελληνικές ομάδες (pics)

Την Τετάρτη (11/10) ξεκινά το ταξίδι των ελληνικών ομάδων στο Challenge Cup γυναικών με τη συμμετοχή των ΠΑΟΚ, Θέτιδας, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Οι “ασπρόμαυρες” ετοιμάζονται για μία νέα σεζόν, ξεκινώντας με ευρωπαϊκή “μάχη” στο PAOK Sports Arena, έχοντας ως στόχο να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης, μπροστά στον κόσμο του κόντρα στην Ολυμπιάδα Νεάπολης (11/10, 18:00). 

Η Κυπριακή ομάδα κατέκτησε πριν λίγες μέρες το Super Cup της χώρας της και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με αρκετή ψυχολογία. Από την άλλη, οι “ασπρόμαυρες” έδωσαν κάποια δυνατά φιλικά “τεστ”, αλλά θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους για τη σεζόν 2023/24.

Η Κυπελλούχος Ελλάδας, ΑΕΚ, επιστρέφει στην Ευρώπη, αφού υποδέχεται την Τετάρτη (11/10, 18:30) στο Κλειστό του Καματερού την ισχυρή Βολουντάρι από την Ρουμανία, για τον πρώτο αγώνα της φάσης των “64” του Challenge Cup. Οι “κιτρινόμαυρες” με τον κόσμο στο πλευρό τους, θα δώσουν και την ψυχή τους για τη νίκη ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης για τις “32” καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Η Ένωση επιστρέφει στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2015/2016, ενώ έχει φτάσει και μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης τη σεζόν 2011/2012.

Ο Παναθηναϊκός δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν κόντρα στην Ολλανδική Τσβόλε για το Challenge Cup, την Τετάρτη (11/10, 17:00) στο κλειστό του Μετς.

Το “τριφύλλι” έχει συμμετάσχει 4 φορές σε Final-4 ευρωπαϊκών διοργανώσεων φθάνοντας σε 2 τελικούς, το 2000 του κυπέλλου Κυπελλούχων και το 2009 του Challenge cup.

Την περσινή σεζόν έφτασε μέχρι της “16” της διοργάνωσης και φέτος θέλει να κάνει την υπέρβαση και να φτάσει ακόμα πιο μακριά. Αρχικά, όμως πρέπει να περάσει από το εμπόδιο της Τσβόλε, που είναι ομάδα που διαθέτει ταλαντούχες αθλήτριες, που είναι εξαιρετικές στην επίθεση. Την περσινή σεζόν στο Ολλανδικό πρωτάθλημα κατέλαβε την 3η θέση.

Πρώτη διαιτητής θα είναι η Γαλλίδα Ματίλδη Τιλί και δεύτερος ο Τούρκος Κοράι Γιλμαζγκίλ.

Στην Προύσα της Τουρκίας, όπου θα διεξαχθούν και οι δύο αγώνες με τη Νίλουφερ (10 και 11/10 στις 18:00) για τους “64” του Challenge Cup βρίσκεται η αποστολή της Θέτιδας Βούλας.

Η ελληνική ομάδα, που θα βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στην Ευρώπη θα παραταχθεί χωρίς απουσίες. “Πέταξε” το πρωί για την τουρκική πόλη κι από εκεί ταξίδεψε οδικώς για την Προύσα, με το λεωφορείο της τουρκικής ομάδας, η οποία την περσινή κατέλαβε την 6η θέση στο πρωτάθλημα.

Η Νίλουφερ έχει στον πάγκο της τον Βέλγο Βίταλ Χέινεν (προπονητής και της Εθνικής Γερμανίας) ο οποίος στη δεύτερη του χρονιά στην Προύσα τα άλλαξε σχεδόν όλα έχοντας μία εντελώς καινούργια ομάδα στην οποία ξεχωρίζουν η Γαλλίδα διαγώνια Λουσίλ Ζικέλ, η Ελβετίδα ακραία Λόρα Κούντσλερ, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν και η Ουκρανή ακραία Μιλένκο και η Βουλγάρα ακραία Γιορντάνοβα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ