fbpx

ΑΕΚ: Επιστροφή στην Ευρώπη με νέα πρόσωπα (vid)

ΑΕΚ: Επιστροφή στην Ευρώπη με νέα πρόσωπα (vid)

Η περσινή Κυπελλούχος στο βόλεϊ γυναικών ΑΕΚ είναι έτοιμη για τη σεζόν 2022-23, έχοντας ως στόχο μια καλή ευρωπαϊκή πορεία και φυσικά την κατάκτηση των εγχώριων διοργανώσεων.

Στο περσινό πρωτάθλημα, όπου τερμάτισε στην 4η θέση, έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο και ότι μπορεί να διεκδικήσει τις εγχώριες διοργανώσεις.

Τη φετινή σεζόν θα βρίσκεται ξανά στο Challeng Cup, μετά την περίοδο 2015-16, όπου αγωνίστηκε την τελευταία φορά. Εκεί, θα παίξει με την Βολουντάρι από τη Ρουμανία, με την πρώτη τους συνάντηση να γίνεται στην έδρα της Ένωσης (11/10, 18:00) και το δεύτερο επί ρουμανικού εδάφους (18/10, 17:00).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Βόλεϊ Γυναίκων | Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ – Η απονομή”,”description”:”Η απονομή του τροπαίου στην ΑΕΚ.”,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1ibHU1bnRqdHo4bDUvMjAyMy8wMy8xMS8yMi8xNV8xNl82NDBjZmQ3NGQ4ZmRhLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT1M30S”,”uploadDate”:”2023-03-11T22:16:23.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cr3vmabepwk9″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Στον πάγκο των “κιτρινόμαυρων” παρέμεινε και φέτος ο Γιουνούς Οτσάλ, αφού την περσινή χρονιά που ανέλαβε την Ένωση κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή της κατακόρυφα.

Στο ρόστερ παρέμεινε και η αρχηγός και διεθνής πασαδόρος Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, όπου θα είναι δίδυμο και τη φετινή χρονιά μαζί με την Παναγιώτα Ξανθοπούλου. Στον “δικέφαλο” συνεχίζουν και οι Άννα Καλαντάτζε, Εβίτα Ξηντάρα και Ροσίρ Καλντερόν.

Όσον αφορά τις προσθήκες η Ένωση έκανε πολύ καλή δουλειά, αφού έντυσε στα “κιτρινόμαυρα” μια από τις καλύτερες Ελληνίδες ακραίες και αρχηγό της Εθνικής μας, Όλγα Στράντζαλη. Στην ΑΕΚ προστέθηκε επίσης η έμπειρη Ελληνίδα κεντρικός Κατερίνα Γιώτα, ενώ επέστρεψε στην Ένωση η Σοφία Κοσμά.

Στις ξένες προστέθηκε η διεθνής Βουλγάρα Μιροσλάβα Πάσκοβα, η κεντρικός Λισέτ Ερέρα-Μπλάνκο που πέρσι αγωνιζόταν με τον ΠΑΟΚ και έδειξε πολύ θετικά δείγματα και η διαγώνια Μέρελιν Νικόλοβα από την Βουλγαρία.

Το ρόστερ της ΑΕΚ της σεζόν 2023/24:
Λαμπρινή Κωνσταντινίδου – Πασαδόρος
Παναγιώτα Ξανθοπούλου – Πασαδόρος
Κατερίνα Γιώτα – Κεντρική
Άννα Καλαντάτζε – Κεντρική
Λισέτ Ερέρα-Μπλάνκο – Κεντρική
Εβίτα Ξηντάρα – Λίμπερο
Σοφία Κοσμά – Λίμπερο
Γεωργιάννα Γρυλλάκη – Λίμπερο
Ροσίρ Καλντερόν – Ακραία
Όλγα Στράντζαλη – Ακραία
Μιροσλάβα Πάσκοβα – Ακραία
Παναγιώτα Καραγιάννη – Ακραία
Ελένη Τσιτσιπλάμη – Διαγώνια
Μέρελιν Νικόλοβα – Διαγώνια

Προπονητής: Γιουνούς Οτσάλ
Βοηθός Προπονητή: Νίκος Γεωργάκης
Τιμ Μάνατζερ: Νίκος Παναγιωτίδης
Γυμναστής: Λεωνίδας Χριστακίδης

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ