fbpx

Κωνσταντινίδου στο ApexSports.gr: «Eίμαστε έτοιμες να κοιτάξουμε κατάματα οποιονδήποτε αντίπαλο, σεβόμενες το εθνόσημο»

Κωνσταντινίδου στο ApexSports.gr: «Eίμαστε έτοιμες να κοιτάξουμε κατάματα οποιονδήποτε αντίπαλο, σεβόμενες το εθνόσημο»

Η ώρα για το πρώτο σερβίς στον Γ’ όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών έφτασε, με την πρεμιέρα να βρίσκει την Εθνική αντιμέτωπη με την οικοδέσποινα, που αυτή τη φορά είναι η Γερμανία (21:00, ΕΡΤ3).

Για την σημερινή αναμέτρηση, αλλά και γενικά για τους στόχους της εθνικής μας μίλησε στο Apexsports.gr η πασαδόρος της “γαλανόλευκης”, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου.

Αρχικά, είπε τα εξής: «Είμαστε μια πολύ δυναμική ομάδα με νέες παίκτριες, που αυτό δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια στην Εθνική. Όσον αφορά τα παιχνίδια στη Γερμανία είμαστε πολύ ενθουσιασμένες, έχουμε μια μαχητική ομάδα, γιατί υπάρχει νέο αίμα, όπως είπα και πριν. Επομένως, πιστεύω ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα πάρουμε παιχνίδι με το παιχνίδι ξεχωριστά για να μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Γενικά πρέπει να το δούμε όλο αυτό σαν κάτι ωραίο, να παίξουμε βόλεϊ και να το ευχαριστηθούμε. Έχουμε φτάσει να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα και κάνουμε πολλές θυσίες καθημερινές, που ανταμείβονται πηγαίνοντας σε ένα Ευρωπαϊκό. Έτσι, θες να κατακτήσεις το καλύτερο και να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Βρισκόμαστε σε έναν όμιλο ο οποίος είναι αρκετά δύσκολος και το ξέραμε από την αρχή της προετοιμασίας, δηλαδή υπάρχουν ομάδες που έχουν παράδοση στα Ευρωπαϊκά, όπως είναι η Τουρκία και η Γερμανία. Παρόλα, αυτά είμαστε έτοιμες να κοιτάξουμε κατάματα οποιονδήποτε αντίπαλο, σεβόμενες το εθνόσημο πάντα και να δείξουμε ένα σοβαρό πρόσωπο. Από κει και πέρα,θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι από όλο αυτό.

Σήμερα θα αγωνιστούμε με τη Γερμανία, που είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα η οποία θα παίζει και στην έδρα της. Σίγουρα θα έχει κάποια πλεονεκτήματα, αλλά εμείς θα μπούμε μέσα και δεν έχουμε να χάσουμε απολύτως τίποτα και πιστεύω ότι όλα θα πάνε πολύ καλά».

Όσον αφορά το νέο αίμα που απαρτίζει την Εθνική, σημείωσε: «Είμαστε μία πολύ νεανική ομάδα, η μικρότερη είναι 19 χρονών, που αυτό τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε στην Εθνική, δηλαδή ήτανε πάντα γύρω στα 22-23. Οπότε, ο στόχος που έχουμε σαν ομάδα είναι η μαχητικότητα και η όρεξη να παίξουμε και να παλεύουμε για κάθε μπάλα, που πιστεύω ότι στις μικρές ηλικίες αυτό το έχεις πάρα πολύ έντονο και στοχεύουμε πάνω σε αυτό. Θεωρώ ότι η εθνική ομάδα έκανε έναν μεγάλο κύκλο με τις παλιές αθλήτριες και τώρα έχει βγει ένα καινούργιο αίμα το οποίο θα δώσει ένα πολύ και φρέσκο καινούργιο πρόσωπο στην Εθνική».

Για το γεγονός ότι θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη είπε: «Είναι κάτι πάρα πολύ θετικό και σημαντικό για μας. Όλες οι παίκτριες ήμασταν χαρούμενες όταν το ακούσαμε. Έχοντας την εμπειρία από το κύπελλο που ήτανε τηλεοπτικό, θέλω να πω ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, πρώτα από όλα για τους δικούς μας ανθρώπους, που θα νιώσουν ότι πραγματικά είναι εδώ, γιατί σκέψου ότι εμείς τώρα έχουμε κάνει μία προσπάθεια τριών μηνών και θα ήθελα πάρα πολύ εγώ προσωπικά να ανταμειφθούν οι κόποι μου. Έτσι, κάποιοι που δεν θα έχουν την ευκαιρία να μας δούνε, να μας καμαρώσουν από την τηλεόραση και να χαρούν εξίσου. Πέρα από αυτό θεωρώ ότι ανοίγουν πάρα πολλές πόρτες με την τηλεοπτική κάλυψη και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γενικά είναι μία διαφήμιση του αθλήματος και της προσπάθειας που έχουμε κάνει».

Τέλος, είπε για τις συμβουλές που της έχει δώσει ο προπονητής της Εθνικής μας Γιουνούς Οτσάλ: «Εγώ τον Γιουνούς τον ξέρω πολύ καλά, οπότε καταλαβαίνω τι θέλει να πει ακόμα και με τα “μάτια” που λέει ο λόγος. Παρόλα αυτά, ένας στόχος που έχω σαν Λαμπρινή και μου έχει βάλει ο προπονητής είναι να μη χάνω τον εαυτό μου και τον έλεγχο της ομάδας, γιατί λόγο της θέσης μου άμα χάσω εγώ τον έλεγχο οριακά χάνει και όλη η ομάδα τον ρυθμό της. Οπότε αυτός είναι δικός μου στόχος».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ