fbpx

Λαμπρούση στο ApexSports.gr: «Μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα στο Ευρωπαϊκό»

Λαμπρούση στο ApexSports.gr: «Μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα στο Ευρωπαϊκό»

Στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας βρίσκεται από την Τρίτη (15/8) η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών, για τη συμμετοχή της στη τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μια μέρα πριν την πρεμιέρα της “γαλανόλευκης” κόντρα στην οικοδέσποινα Γερμανία (17/8, 21:00, ΕΡΤ3), η έμπειρη κεντρικός της Εθνική μας, Τζίνα Λαμπρούση, μίλησε στο Apexsports.gr, για τη διοργάνωση και τους στόχους της ομάδας μας.

Αρχικά είπε τα εξής: «Είμαστε χαρούμενες και ενθουσιασμένες που θα πάμε σε ένα Ευρωπαϊκό. Για μένα είναι το τρίτο. Γενικά η ομάδα έχει βγάλει ένα πολύ καλό και ευχάριστο κλίμα, όπου ανυπομονούν όλες οι κοπέλες, γιατί οι περισσότερες δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ σε μια τέτοια διοργάνωση, η οποία είναι από τις πιο ωραίες εμπειρίες, που μπορεί να ζήσει μια Ελληνίδα αθλήτρια.

Στόχος μας είναι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να το παίρνουμε μεμονωμένα, ώστε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Θέλουμε σίγουρα να περάσουμε στην επόμενη φάση και θα παλέψουμε για αυτό. Η ομάδα δείχνει πολύ μεγάλη μαχητικότητα μέσα στο γήπεδο. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Για τα φιλικά προετοιμασίας πριν το Ευρωπαϊκό, ανέφερε: «Στα φιλικά η ομάδα ξεκίνησε με πολλά λάθη, γιατί ποτέ δεν είχε βρεθεί σε επίπεδο αγώνα εκτός προπόνησης και ένα σύνολο για να δεθεί, χρειάζεται φιλικά και συνθήκες αγώνων. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμασταν καλύτερες. Αυτό αποδεικνύει ότι έγινε καλή δουλειά στην προετοιμασία μας και βρίσκαμε τα πατήματά μας, ώστε να είμαστε έτοιμες για τους δύσκολους αγώνες του Ευρωπαϊκού. Εκτός αυτού, ότι λάθη γίνονται στους αγώνες καθόμαστε και τα συζητάμε και προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτερες βάση της προπόνησης».

Για το τι πρέπει να κάνει η Εθνική στη Γερμανία, ώστε να προχωρήσει στην επόμενη φάση, τόνισε: «Όσον αφορά τώρα τα παιχνίδια στη Γερμανία, είμαστε πολύ ενθουσιασμένες και όπως είπα και πιο πριν, η ομάδα είναι πολύ μαχητική γιατί υπάρχει νέο αίμα. Επομένως, πιστεύω ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα πάρουμε παιχνίδι με το παιχνίδι ξεχωριστά για να μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Γενικά πρέπει να το δούμε όλο αυτό σαν κάτι ωραίο, επειδή παίζουμε βόλεϊ, το ευχαριστιόμαστε και έχουμε φτάσει το χόμπι να το κάνουμε επάγγελμα. Κάνουμε πολλές θυσίες για αυτό καθημερινά, που ανταμείβονται και πηγαίνοντας σε ένα Ευρωπαϊκό, θες να κατακτήσεις το καλύτερο και να ξεπεράσεις τον εαυτό σου».

Τέλος, μίλησε για την Εθνική που απαρτίζεται από πολλές νέες παίκτριες και πόσο μπορεί να βοηθήσει αυτό σε σχέση με προηγούμενες χρονιές: «Σε σχέση με την παλιά Εθνική ομάδα, δεν έχουμε τόσες πολλές έμπειρες παίκτριες, που μπορούν να διαχειριστούν κάποιες καταστάσεις λίγο καλύτερα, αλλά γενικά η εθνική μας πάντα είχε μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνει. Η κάθε αθλήτρια έδινε το 100% και πάλευε για τη χώρα της, γιατί είναι μια διαφορετική αίσθηση το Ευρωπαϊκό. Αυτή η ομάδα είναι διαφορετική. Είναι νέες κοπέλες, έχουν πάρα πολλά κίνητρα και θέλουν πάρα πολύ να παίξουν, το οποίο είχε και η προηγούμενη “φουρνιά” και το βλέπω και τώρα. Το μόνο που λείπει είναι λίγο η εμπειρία, που εγώ η Αρτακιανού και η Στάντζαλη, έχουμε πάει στα άλλα δύο Ευρωπαϊκά, οπότε μπορούμε να δώσουμε κάποιες φορές μια ηρεμία όταν το χρειάζεται».

Το πρόγραμμα του 3ου ομίλου:
Πέμπτη 17 Αυγούστου

21:00 (ΕΡΤ-3), Ελλάδα-Γερμανία

Παρασκευή 18 Αυγούστου
18:00, Τουρκία-Σουηδία
21:00, Αζερμπαϊτζάν-Τσεχία

Σάββατο 19 Αυγούστου
18:00 (ΕΡΤ-3), Σουηδία-Ελλάδα
21:00, Αζερμπαϊτζάν-Γερμανία

Κυριακή 20 Αυγούστου
18:00 (ΕΡΤ-3), Ελλάδα-Τσεχία
21:00, Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν

Δευτέρα 21 Αυγούστου
18:00, Τσεχία-Τουρκία
21:00, Γερμανία-Σουηδία

Τρίτη 22 Αυγούστου
18:00 (ΕΡΤ-3), Αζερμπαϊτζάν-Ελλάδα
21:00, Γερμανία-Τσεχία

Τετάρτη 23 Αυγούστου
18:00 (ΕΡΤ-3), Ελλάδα-Τουρκία
21:00, Σουηδία-Αζερμπαϊτζάν

Πέμπτη 24 Αυγούστου
18:00, Τσεχία-Σουηδία
21:00, Τουρκία-Γερμανία

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ