fbpx

Οτσάλ: «Δεν πρέπει να χάνουν οι αθλήτριες την αυτοπεποίθηση τους και να πέφτει η απόδοση τους»

Οτσάλ: «Δεν πρέπει να χάνουν οι αθλήτριες την αυτοπεποίθηση τους και να πέφτει η απόδοση τους»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής βόλεϊ γυναικών, Γιουνούς Οτσάλ, μίλησε για Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, λίγες μέρες πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Γερμανία.

Ο προπονητής μας στάθηκε στην πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα κι αποκάλυψε το διπλό ρόλο που θα έχει η Ξένια Κακουράτου.

Συγκεκριμένα, ο Οτσάλ ανέφερε στο volleyball.gr τα εξής: «Παίζουμε πιο έξυπνα στην επίθεση και δεν κάνουμε πολλά λάθη. Βελτιωθήκαμε στο σερβίς, στο μπλοκ-άμυνα και κάνουμε πρόοδο στην υποδοχή. Δεν βγάζουμε άριστη πρώτη μπαλιά, αλλά δεν κάνουμε πολλά λάθη. Δεν πρέπει να χάνουν οι αθλήτριες την αυτοπεποίθηση τους και να πέφτει η απόδοση τους. Τελικά η Στράντζαλη θα παίζει μακριά από την πασαδόρο για να έχει λιγότερη πίεση.

Θα χρησιμοποιήσουμε και την Ξένια σε μερικά ματς ως ακραία για να βοηθάει στο τέλος των σετ στην πίσω ζώνη, για τρεις περιστροφές. Θα αποφασίζω σε κάθε ματς ποια θα έχω δεύτερο λίμπερο γιατί μπορώ να αλλάζω και να παίζει λίμπερο η κεντρική ή μια ακραία. Από εδώ και πέρα ξεκινάμε την προετοιμασία και την τακτική για το ματς της πρεμιέρας με την Γερμανία. Το άγχος θα το έχει η γηπεδούχος, όχι εμείς. Η αντίπαλος μας έχει μια καλή επιθετική όχι όμως καλή πάσα. Και η μια κεντρική τους είναι πολύ καλή και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε αν έχουν καλή υποδοχή».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ